Fransk
Opskrifter på fransk mad
Her på siden kan du finde nemme og overskuelige opskrifter på fransk mad, som egner sig til hverdagen, men også til pigeaftener, familieaftener eller sågar særlige anledninger såsom nytårsaften.
Mange af de franske retter er perfekte til de lange aftener, hvor der skal kræse for dine gæster. Jeg har gjort de franske retter til en leg i køkkenet, da de er nemme og lige til at give sig i kast med. Der er opskrifter på fransk mad til enhver smag, om du er til det søde eller det salte køkken.
Du vil også kunne finde et hav af lækre sunde opskrifter på denne side, der viser variabiliteten i det franske køkken. Jeg er sikker på, at du nok skal finde en ret der sender dig en tur i køkkenet! Velbekomme.
En typisk fransk menu kunne bestå af..
Fransk mad er fantastisk og kan være ret simpelt. De ekstravagante retter laves til særlige begivenheder, men i hverdagen består et hovedmåltid typiske af tre retter. Forestil dig, at du er inviteret hjem til en fransk familie, og sidder ved middagsbordet.
Til forret serveres rå lækre grøntsager eller en knasende grøn salat med en dertilhørende lækker frisk vinaigrette.
Hovedretten vil være bygget op om kødet eller fisken. Det kunne være et en steak, fx Côte du Boeuf. Dertil kan hovedretten serveres med friske sprøde grøntsager eller sågar fries, pasta eller ris, og dertil en blød og cremet sovs, fx bearnaise sauce. Det er helt oplagt og meget fransk.
Slutteligt serveres desserten, som kan bestå af et oste-, frugt- eller dessert fad. Og ej at forglemme nyder du den franske mad med et glas vin – ligesom 98% af befolkningen gør hver dag!
Klassiske franske retter
Snegle, soufflé, Crème brûlée og alle de andre fine intimiderende franske retter er formentlig hvad du tænker på, når du tænker det franske køkken. For også at nævne en skøn lun madtærte (også kendt som quiche), der er særegen fransk mad.
Det franske køkken bygger på historie og region afgrænsninger, som gennem tiden har ændret sig til det raffinerede køkken, der i dag kaldes det franske køkken. Men hvad end du rejser i Sydfrankrig eller til Paris vil du støde på de gængse som fx løgsuppe, escargot, croque monsieur, steak tartare og moule marinieres, men også søde sager som franske vafler og selvfølgelig skønne smørcroissanter. Mange af disse retter kan du finde opskrifter på her, på siden.
Det franske køkken og lidt god historien bag
Før i tiden var det franske køkken opdelt, og hver region havde sin udgave af det franske køkken. Foie gras, andefedt og svampe, som Karl-johan svampe var karakteristisk for den sydvestlige del af Frankrig. Mens æble, creme fraiche og smør var hoved råvarerne i det nordvestlige.
I det sydøstlige Frankrig blev krydderurter, tomater og oliven olie glorificeret. Og helt modsat udgjorde pølse, øl, sauerkraut og generel mere fed mad en central rolle i det nordøstlige, som derved kunne minde mere om det tyske køkken.