Hjemmelavet burger med ost
Hvis der findes noget bedre end en snasket burger fra den lokale diner eller en solid caféburger, så må det da være en hjemmelavet burger – sådan én hvor både burgerbollen og burgerbøffen er lavet fra bunden. Hjemmelavede burgere er en af de mest populære måltider, og det er ikke svært at forstå hvorfor. De er lette at lave, smager fantastisk og er et hit for hele familien. Det er også en god måde at bruge resterne fra middagen på.
I dag får I min bedste hjemmelavet burger opskrift, hvor grøntsagerne er friske og sprøde, burgerbollen er hjemmebagt og bøffen er formet med kærlige hænder og stegt med ost, der smelter.
Hjemmelavet burger med ost
Ingredienser
Krydret mayo
- 40 g mayonnaise
- 0,5 fed hvidløg
- 20 g dijonsennep*
- 5 g tomatpuré*
- 10 g Tabasco
- 5 g ketchup*
- salt og friskkværnet peber
Burger
- 4 stk brioche burgerboller (købt eller bagt selv)
- 800 g hakket oksekød 10-12 % (allerhelst fra slagteren – det karamelliserer bedst!)
- 4 skiver cheddar
- 2 stk tomater
- ½ stk rødløg
- 12 stk pickles
- 1 stk iceberg
- 30 g smør (til stegning)
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Krydret mayo
- Blend presset hvidløg med mayonnaise. Blend derefter sennep, tomatpuré, tabasco og ketchup i. Smag til med salt og peber.
Burger
- Sæt over til hjemmelavede brioche burgerbolle, medmindre du har købt.
- Del det hakket oksekød i 4 dele og form kødet til til bøffer. Giv dem et tryk, så de bliver flade.
- Skyl tomaterne samt rødløg, og skær dem i skiver.
- Skyl iceberg og tag de yderste blade af, så du har i alt fire store blade.
- Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem på en varm pande i smør. Steg bøfferne, som du bedst kan lide dem og til de har en karamelliserede stegeskorpe. Når bøfferne er stegt færdige, lægges en skive cheddarost på hver bøf, så osten smelter.
- Saml din burger ved at smøre underbollen med den krydrede mayo. Læg så bøffen, tomat, rødløg, pickles og til sidst salat på toppen. Slut af med endnu en smurt overbolle.
Nem opskrift på den bedste hjemmelavet burger med ost
Min opskrift er inspireret af sådan en burger, man får serveret på en typisk amerikansk burger joint. Det er en simpel og nem kombination med bøf af hakket oksekød, cheddar, iceberg salat, tomater, rødløg, pickles og en brioche burger bolle.
Bøffen laves bedst med kvalitetsoksekød fra slagteren – regn med ca. 200 g pr. person. Du får fire burgere ud af opskriften, så den passer perfekt til fire burgere – gerne serveret med pommes frites til.
Den her opskrift er en klassisk amerikansk burger, men der findes selvfølgelig også mange andre gode burger ideer til hvordan man laver en lækker burger. På min blog finder du mange flere idéer til burger opskrifter.
Hjemmelavet burger
Har du nogensinde undret dig over hvorfor en burger, hjemmelavet eller ej, smager så godt? Det er fordi en burger som oftest spiller på samtlige af de 5 grundsmage. Det gør denne burger opskrift bestemt også:
- Salt og umami fra kødet – især stegeskorpen på burgerbøffen giver umami. I dressingen tilføjer jeg lidt ketchup, som i den grad også giver umami.
- Sødme kommer fra bollen, som også giver et blødt element.
- Det bitre kommer fra salaten, som samtidig tilføjer noget sprødt.
- Syrlighed fra pickles – som du også kan lave hjemmelavet hvis du har lyst!
Tilbehør til burger
En hjemmelavet burger skal serveres med det samme, så snart den er samlet og gerne med godt tilbehør til. Jeg elsker selv hjemmelavede sprøde pommes frites med en dip til, så det bliver ægte amerikansk, men du kan også sagtens servere en salat til.
Bag dine egne burgerboller
Både til en hjemmelavet burger og til en burger, jeg køber ude, foretrækker jeg en brioche burgerbolle. Du kan nemt lave en lækker brioche burger, eller du kan bruge min opskrift på klassiske burgerboller med sesam.