Annonce

Æblepandekager

Æblepandekager

I starten af oktober var jeg en weekend i sommerhus, med min veninde Anna. Ih, hvor var det bare hyggeligt. Vi fik os lidt af et æble-flip. Vi lavede blandt andet denne opskrift på æblepandekager, men også en masse andre dejlige æble opskrifter, som vi begge løbende vil dele. 

Jeg har ret længe villet give æblepandekager et skud, da jeg synes det lyder så lækkert. Og nu hvor det vidunderlige efterårsvejr har indfundet sig, betyder det også at æbler er i sæson. Derfor var det oplagt at afprøve æblepandekagerne – og jeg kan allerede nu afsløre, at de blev vildt lækre. I får opskriften med det samme!

Æblepandekager

Æblepandekager

Æblepandekager med kanel og karamelliserede æbler. Få en skøn æblepandekage opskrift du kan bruge til morgenmad og brunch.
4,84 fra 6 stemmer
Antal: 15 Pandekager
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse20 minutter

Ingredienser

Karamelliserede æbler

  • 1 stk æble
  • 15 g smør
  • 1 tsk kanel*
  • 15 g honning

Pandekagedej

Fremgangsmåde

Karamelliserede æbler

  • Skær æblet i tynde skiver.
  • På en pande smeltes smør sammen med honning på middel varme. Tilsæt kanel og rør det sammen.
  • Fordel skiver af æbler på panden, til de er lettere tilberedt (bløde). Lad dem afkøle mens pandekagedejen laves.

Pandekagedej

  • Smelt smør i en gryde, og lad den afkøle kort.
  • Bland i en skål de tørre ingredienser; hvedemel, bagepulver, vaniljepulver og salt.
  • Del ægget i henholdsvis blomme og hvide. Gem æggehviden.
  • Tilsæt æggeblomme, mælk, æblemost og smeltet smør til de tørre ingredienser og pisk til en ensartet masse.
  • I en anden skål piskes æggehviden helt stiv og luftig, så du i princippet kan vende skålen på hovedet.
  • Æggehviden vendes forsigtig i dejen. Vend de karamelliserede æbler i dejen.
  • Varm en pande op på middel varme og steg pandekagerne gyldne i smør.
  • Nydes lune med fx æblesirup.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Psssst.. Er du så heldig at have æbler i haven eller har du flere æbler i din frugtskål? Så vil disse opskrifter med æbler måske falde i din interesse: æblekompot, æblescones eller måske tarte tatin med æbler og kernemælkshorn med æble?

Æblepandekager

Opskrift på æblepandekager med æblestykker

Selve dejen er inspireret af amerikanske pandekager, hvor man laver en tyk dej, som bliver til små tykke pandekager. I USA putter de tit chokoladestykker eller blåbær i deres pandekager, så vi tænkte, at man da må kunne gøre præcis det samme bare med æblestykker. Jeg har før lavet nogle amerikanske pandekager med brombær, det var også godt!

For at gøre det ekstra lækkert, valgte vi at karamellisere æblerne. Det gøres ved at skære æblerne i tynde skiver og tilsætte dem til smeltet smør, honning og kanel på en pande. Når de står og koger, bliver de bløde, men tag dem af varmen, når de er let tilberedte – æbleskiverne skal nemlig helst ikke smuldre helt.  Alt imens de køler af kan du lave dejen.

Start med at smelte smørret og stil det til side. Herefter skal du nu blande de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsætte en æggeblomme, mælk og smørret. Æggehviden pisker du stiv og luftig i en anden skål, hvilket til sidst tilsættes til dejen sammen med de karamelliserede æbler. Ud over at skulle bruge et par skåle, så er den dej hurtig lavet. Den er desuden super luftigt på grund af æggehviden. 

Gyldne æblepandekager

Denne æblepandekager opskrift er let at lave og giver dig de lækreste, fluffy pandekager. Det er dog vigtigt at være tålmodig med selve stegningen. Da disse pandekager er tykke, skal de nemlig have lidt længere stegetid end vi er vant til. Har du en stor pande, kan du til gengæld også godt lave flere pandekager på en gang. Dejen vil nemlig ikke flyde ud på samme måde som dansk pandekagedej gør det, som vi kender det fra klassiske gammeldags pandekager.

Så snart de er stegt, kan de nydes lune. De smager fantastisk med almindelig sirup, kanelsirup eller æblesirup, hvis du er heldig at have sådan noget på hånden. Kanelsukker eller marmelade, vil også passe rigtig fint – men pandekagerne har rigelig smag i sig selv på grund af de karamelliserede æbler. Så pas på ikke at overdøve smagen!

Æblepandekager

Vild med pandekager?

Amerikanske pandekager, almindelige pandekager, pandekager med kanel … hvad for en slags er underordnet – jeg er vild med pandekager! Måske fordi det er så hyggeligt at spise dem og netop fordi man kan lave dem på så mange forskellige måder. 

Er du mest til de tykke, amerikanske pandekager? Så må du endelig også prøve denne opskrift på amerikanske pandekager med brombær eller amerikanske blåbærpandekager.

Hvis du vil prøve at lave nogle glutenfrie pandekager, så er opskriften på mine pandekager uden banan og mel virkelig god. Det samme med de velkendte sunde bananpandekager.

Æblepandekager
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments