Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Æblepandekager
Æblepandekager med kanel og karamelliserede æbler. Få en skøn æblepandekage opskrift du kan bruge til morgenmad og brunch.
4,84
fra
6
stemmer
Antal:
15
Pandekager
Forberedelse
20
minutter
min
Tilberedelse
20
minutter
min
Ingredienser
Karamelliserede æbler
1
stk
æble
15
g
smør
1
tsk
kanel*
15
g
honning
Pandekagedej
30
g
smør
200
g
hvedemel
½
tsk
bagepulver*
½
tsk
vaniljepulver*
¼
tsk
flagesalt
1
stk
æg
150
ml
mælk
100
ml
æblemost
Fremgangsmåde
Karamelliserede æbler
Skær æblet i tynde skiver.
På en pande smeltes smør sammen med honning på middel varme. Tilsæt kanel og rør det sammen.
Fordel skiver af æbler på panden, til de er lettere tilberedt (bløde). Lad dem afkøle mens pandekagedejen laves.
Pandekagedej
Smelt smør i en gryde, og lad den afkøle kort.
Bland i en skål de tørre ingredienser; hvedemel, bagepulver, vaniljepulver og salt.
Del ægget i henholdsvis blomme og hvide. Gem æggehviden.
Tilsæt æggeblomme, mælk, æblemost og smeltet smør til de tørre ingredienser og pisk til en ensartet masse.
I en anden skål piskes æggehviden helt stiv og luftig, så du i princippet kan vende skålen på hovedet.
Æggehviden vendes forsigtig i dejen. Vend de karamelliserede æbler i dejen.
Varm en pande op på middel varme og steg pandekagerne gyldne i smør.
Nydes lune med fx æblesirup.
Udskriv opskrift
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk