Saltmandler bagt i ovnen - nemmeste opskrift

Sunde og nemme bananvafler uden mel

 

Min morgenmad er næsten aldrig den samme hver morgen, da jeg går op i at spise varieret. I weekenden spiser jeg oftere pandekager og vafler, hvor hverdagen oftere byder på skyr, grød, smoothies eller hvad jeg nu lige finder på. Men denne weekend fandt min mor sit gamle vaffeljern frem og derfor skulle vi jo prøve at lave nogle vafler – i denne omgang prøvede vi os med bananvafler. De blev virkelig gode, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg skal bage dem.

De er også gode som en lille snack eller dessert med is til. Vaflerne er i en sundere udgave end den traditionelle. Der er tre gange så mange kostfibre i, og de mætter derfor også mere. Vaflerne kan også laves med glutenfrie havregryn, hvis du ønsker dette.

{ Sunde bananvafler uden mel, 4 vafler }

2 (gerne overmodne) bananer
2 æg
1,5 dl. grovvalsede havregryn (evt. glutenfrie)
1 spsk. chiafrø (kan undlades)
1 dl mælk (kokos, soya, mandeldrik) eller vand
et lille drys vaniljepulver
1 tsk. kardemomme
lille nip salt
kokosolie til stegning


Tænd vaffeljernet. Blend bananerne og æggene til en cremet konsistens med en stavblender. Tilsæt de resterende ingredienser og blend videre. Inden dejen hældes på det varme vaffeljern, smøres det med lidt kokosolie eller smør.

Fordel ¼ af dejen i vaffeljernet og bag vaflerne til de er lettere gyldne og sprøde. Velbekomme.

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saltmandler bagt i ovnen - nemmeste opskrift