Fiberrige sandwichbrød, var et hit. Jeg holdte igår loppemarked med mine forældre i den gade jeg bor. Det var så hyggeligt og i den anledning bagte jeg disse fuldkornsbrød, da det skulle være lidt nemt til frokosten.
HJEMMELAVET SANDWICHBRØD ELLER SANDWICHBOLLER
Dejen satte jeg over fredag aften, så jeg kun lige skulle forme brødene næste morgen og sætte dem ind i ovnen. Det er en af de grunde til, at jeg elsker at lave koldhævede boller – de kræver ikke så meget arbejde.
Jeg fik i alt 10 sandwichbrød, hvor jeg smurte nogle med hjemmelavet æggesalat og nogle med rød pesto, skinke, ost og spinat. Sandwichbrødene blev virkelig et hit og det er ikke sidste gang jeg skal lave dem. De er gode at have i fryseren, som lige kan tages op til madpakken.
FÅ OPSKRIFTEN PÅ NEMME HJEMMELAVET SANDWICHBOLLER HR:
SANDWICHBOLLER ELLER SANDWICHBRØD
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Hævetid12 t
Samlet tid30 min
Ret: Bagværk
Antal: 10 Stk
Reklamelinks er markeret med*
Ingredienser
- 25 g gær
- 7 dl vand, koldt
- 1 spsk honning
- 1 spsk olie*
- 1 spsk salt
- 200 g fuldkornshvedemel
- 500 g hvedemel
- 1 stk æg, til pensling
- 1 dl solsikkekerner
Sådan gør du
Dag 1
- Kom gær i en skål sammen med salt, honning, olie og vand.
- Rør godt så gær og honning opløses.
- Tilsæt melet og ælt godt (jeg brugte en røremaskine). Er du ikke ejer af sådan en, kan det sagtens klares med håndkraft. Jo længere tid du ælter, desto bedre. Jeg æltede omkring 10 minutter på maskinen. Dejen må gerne være lidt våd og klistret.
- Lad dejen hæven natten over i køleskabet.
Dag 2
- Næste morgen formes brødene på en bageplade forklædt med bagepapir og pensel med ægget.
- Top med solsikkekerner.
- Bages i en forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter ved 200 graders varmluft (midt ovn) - hold øje.
- For at tjekke om de er færdige, kan du banke på brødets bund og høre om det lyder hult.
- Velbekomme.
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes
Skriv en kommentar