Fortsæt til indhold
Ingen resultater
Ingen resultater
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Salater
    • Tilbehør
    • Forretter
    • Bagværk
    • Søde sager
    • Snacks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
  • Køb min kogebog
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Granola og müsli
      • Grød
      • Topping til morgenmad
      • Morgenmadsvafler
      • Morgenmadspandekager
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Madpakke
      • Frokostsalat
      • Pålæg
      • Sandwich
    • Forretter
      • Gourmet forretter
      • Forretter med fisk
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Nem aftensmad på 30 min
      • Aftensmad med kylling
      • Pastaretter
      • Burger
      • Pizza
      • Vegetarretter
      • Gryderetter
      • Suppe
      • Risotto
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Grillmad
      • Fiskeretter
    • Tilbehør
      • Tilbehør til aftensmaden
      • Grøntsager som tilbehør
      • Salatopskrifter
      • Dip, dressinger og sauce
      • Sauce
      • Drys og knas
    • Salater
      • Grønne salater
      • Frokostsalat
      • Lune salater
      • Kålsalater
      • Fyldige salater
      • Pastasalater
    • Sundere alternativer
      • Sunde kager
      • Sunde snacks
      • Sunde salater
    • Bagværk
      • Brød
      • Boller
      • Knækbrød opskrifter
      • Madbrød
      • Surdej
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Dessert
      • Kager – nemme og gode opskrifter
        • Lagkage
        • Flødeskumskager
      • Muffins
      • Pandekager
      • Hjemmelavet is
      • Konfekt og slik
      • Småkager
      • Vafler
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
    • Drikke
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
    • Gæstemad
    • Tapas
    • Afternoon Tea
    • Fødselsdag
    • Picnic
    • Brunch
    • Påske
    • Jul
    • Nytår
    • Halloween
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Æble

Her får du alle mine bedste opskrifter med æbler. Æbler er en dejlig frugt, som kan bruges til alt muligt. Et æble er selvfølgelig en perfekt snack at spise naturel, for er der noget bedre end et friskplukket sprødt æble, fuld af sødme?

Først og fremmest er æbler selvfølgelig en oplagt råvare at bruge i det søde køkken og desserter. Gammeldags æblekage, æbletærte, æblescones, æblepandekager – listen over de søde opskrifter med æbler er ret lang! Man kan også med fordel tilføje æbler til boller, til kærnemælkshorn eller lave en kompot ud af det.

Læs også: Kager med æbler

trifli med æbler og nøddeknas

Æbletrifli med hasselnødde-knas og flødeskum

Nem opskrift på æblebeignet

Æblebeignet med kanelsukker

Bagte æbler med marcipan og flødeskum

Bagte æbler med marcipan-bund

Nem salat med savoykål

Salat med savoykål, æble og valnødder

Jordskokkesalat med grønkål og æble

Jordskokkesalat med grønkål og æbler

Kan man fryse æblekage

Æblekage med kanel

vaniljecreme og frugtsalat med flødeskum og æggesnaps

Frugtsalat med råcreme

Salat af spinat, belugalinser, æble og grillost

Linsesalat med sorte belugalinser og grillost

kylling i karry

Kylling i karry a la ristaffel

Æblegløgg opskrift

Æblegløgg med eller uden alkohol

Waldorfsalat med flødeskum

Waldorfsalat med selleri, vindruer og æble

Æggesalat med karry og æble

Æggesalat med karry

1 2 3 Næste »

Nemme opskrifter med æble

Æble kan bruges til SÅ mange forskellige ting. Æbler hører til både i de salte køkken og i det søde, og personligt elsker jeg at lave mad med æbler!

Salater med æble

I det salte køkken bruger jeg tit æbler i salater. Det er en virkelig god måde at tilføje sødme til en salat, og jeg synes en af de bedste eksempler på dette er spidskålssalat med æble. Det smager altså bare så godt!

Grønkålssalat med æble, feta og valnødder

Grønkålssalat med æble er en klassisker! Der er ikke så meget andet at skrive, end at denne her kombination med grønkål og æble er virkelig god i sammenspil med den salte og lækre feta. Til sidst er den toppet med valnødder, som virkelig er godt.

Salat med rødkål og æble

Salat med rødkål og æble er en skøn efterårssalat, men så sandelig også til jul. Jeg elsker simpelhen kombinationen af kål og æble. En sikker vinder, som man altid kan tilsætte andet til. Her har jeg brugt solsikkekerner, men valnødder er også et godt bud!

Søde sager med æble

Det er så lækkert at bruge æble i opskrifter, da de har en fantastisk sødme, syre og tekstur. Her kommer nogle af mine favoritter.

Æblekompot

Æblemos, æblekompot eller æblegrød. Kært barn har mange navne. Men her får du mine bud på den perfekte æblemos, med varme krydderier. Den er perfekt ovenpå grød eller på ristet brød. Så hvis du kan lide krydderier, så er dette måske en af de opskrifter med æbler og kanel du har ledt efter.

Kernemælkshorn

Skønne kernemælkshorn, som er fyldt med æblemos og marcipan. Så velkendt et bagværk, som smager helt fortryllende dejligt. Lav en god portion, og du har lidt ekstra som du kan fryse ned. Og hvilken herlighed at kunne lave nogle opskrifter med æbler der kan fryses?

Æbleboller

Lækre æbleboller. Det er virkelig en nem opskrift, hvor æblerne blot skal snittes i tern og vendes i dejen. Stil dejen på køl og næste dag kan du bage de lækreste boller med æbletern og nødder.

Gammeldags æblekage med rasp

Åh, hvad er bedre end en god gammeldags æblekage med rasp og flødeskum, lagt i lag med æblemos? Jeg knuselsker den dessert, for dens simpelhed, smag og historie. Jeg har nemlig spist den dessert mange gange i løbet af min barndom hos min farmor.

Hvad kan man bruge æbler til?

Vi kan næsten svømme i æble, så derfor er det skønt at vi kan kreere så mange måltider og drikke hvor æblet indgår. Der er gode klassiske desserter med æble, snacks med æbler, æblegrød, æbletærter og man kan bruge æbler i diverse bagværk. I salater gør æblerne sig vældig godt, men også i det salte køkken smager det himmelsk. Et overflod af æble kan jo altid forvandles til juice, æblemost eller en sød æblesirup.

Kun fantasien sætter grænser, men en ting er sikkert – lad os hylde æblerne meget mere! Det vil jeg ihvertfald gøre med dette indlæg, hvor jeg har samlet dejlige opskrifter med æbler fra haven.

Udover at spise æbler friskt i salater, så kan frugten også sagtens tåle at blive tilberedt. Det er et must i fx boller i karry at søde med et æble og derudover bruger jeg også tit frugten i dahl og græskarsuppe. Generelt hvis en ret mangler lidt sødme, så kan du tilføje et æble og tilberede det med de øvrige ingredienser.

Hvornår er æbler i sæson?

Æbler er i sæson om efteråret og i løbet af vinteren – fra august til maj. Det afhænger dog meget af hvilken sort, du er ude efter.

Æbler forbinder jeg så meget med efterår – en rigtig efterårs-råvarer! Æble er noget så fantastiske, smukke, syrlige, søde, velsmagende, sprøde og saftige. Nuvel, de kan også være melede, smagsløse, kedelige og dermed lidt intetsigende… Men noget kan de altid bruges til – fordi der findes så mange forskellige sorter af æbler, og de bidrager hver især med deres egenskaber til en ret. En af de mest kendte danske, må være Ingrid Marie æblet – dejligt sødt og man kan næsten genkende smagen, bare ved første bid.

Nogle æbler er sommeræbler, fx Discovery og Gråsten. Langt de fleste danske æbler er dog modne i løbet af efteråret. Det gælder både det fantastiske spiseæble Ingrid Marie og det klassiske madæble Belle de Boskoop. Om vinteren og indtil april er det Jonagold-sorten, der er moden. Dette æble er godt til både madlavning og som spiseæble.

 

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 16

Open post by marialottesdk with ID 18065265008525068
Reklame for @valsemollen 🍫 Jeg har glædet mig til at vise mit bud Valsemøllens økologiske fødselsdagboller. Jeg giver dejen et choko-twist… så det bliver til de lækreste chokoladeboller 🥳🤎 Perfekte lune med et godt lag koldt tandsmør – for det skal der til, ikkesandt?!
Sådan gør du:
🍫 Følg opskriften på pakken fra Valsemøllen
🍫Tilsæt 80 g chokoladeknapper til dejen
🍫 Bag – og nyd!

Hvor nemt er det lige? Voila – hjemmebag på den hyggeligste måde 🫶

#Valsemøllen #Hjemmebag #Chokoladeboller #Nårduelskeratbage #Valsemøllenøkologi #bageglæde #chokoladeknapper #bollermedchokoladeknapper #deldinmad #efterårshygge

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 15

Open post by marialottesdk with ID 18196581793315986
Græskarsæsonen er igang! 🎃🎃🎃 Jeg har så mange opskrifter på min hjemmeside, hvis du mangler inspiration - søg efter “græskar” på Marialottes.dk og de vil alle komme frem 🧡 Her er blot nogle af dem! Har du nogle favoritter jeg må prøve? 
.
.
.
#græskar #græskarsuppe #græskaropskrifter #deldinmad #marialottesdk #hjemmelavetmad #pumpkin

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 9

Open post by marialottesdk with ID 17983859291908439
Reklame for @groenbalance_official 🍫☕️ Med gode råvarer får du et godt resultat. Prøv denne her varm chokolade, den er SÅ god - det er som at få et varm kram her i kulden! 😍👇🏻

Ingredienser, 2 personer: 
5 dl sødmælk
100 g mørk chokolade
1 spsk sukker
1 spsk kakaopulver
1,5 dl piskefløde (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)

Sådan gør du
Kom mælk i en lille gryde - varm op til lige under kogepunktet.
Hak chokolade fint. Tag 10-15 g til anretningen. 
Tag gryden af varmen. Kom mørk chokolade, sukker samt kakaopulver i. Lad det smelte sammen. 
Pisk fløde til en let flødeskum.
Kom den varme chokolade i to kopper, top med flødeskum og lidt ekstra hakket mørk chokolade.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #varmchokolade #fløde #piskefløde #varmchokolademedflødeskum #efterårshygge #varmkakao #chokolade #deldinmad

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Okt 1

Open post by marialottesdk with ID 17904151344124976
Reklame for @groenbalance_official 🍄‍🟫🍝🥓 Hvis du elsker en god cremet pastaret med masser af smag, så gem denne her opskrift på fløde-pasta med svampe, bacon og timian! Du kan bruge den pasta du foretrækker, men Grøn Balance’s økologisk spaghetti har et god bid! På 20 minutter har du mad 😍

Ingredienser, 4 personer: 
* 300 g spaghetti (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)
* 1 spsk olivenolie
* 3 stilke frisk timian, fintsnittet
* 200 g bacon i tern
* 2 store skalotteløg, finthakket
* 200 g brune champignon, skåret i skiver
* 1/2 dl hvidvin eller hvidvinseddike
* 2 dl piskefløde
* Salt og friskkværnet peber
* 1 håndfuld ruccola
* Parmesan

Sådan gør du
1. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Gem ½ dl af pastavandet.
2. Kom lidt olivenolie på en varm pande og steg timian og bacon til gyldent. 
3. Kom løg og svampe på panden, og steg ved høj varme, indtil svampene er svundet. Kom hvidvin/eddike på og lad det fordampe et par minutter. 
4. Tilsæt piskefløde og lidt pastavand. Lad saucen simre et par minutter og smag til med salt, og peber. 
5. Vend den kogte spaghetti i saucen. Vend en god håndfuld ruccola med og servér med revet parmesan på toppen.
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #flødepasta #hverdagsmad #pastamedsvampe #svampepasta #pastamedfløde #pastamedbacon #spaghetti #aftensmad #deldinmad #madblogger #nemaftensmad #hverdagsmad #nempastaret #pastaret

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 30

Open post by marialottesdk with ID 18080069765510870
Proteinrig tærte med chorizo og hytteost 🥧🧀🥚 En god og nem tærte der smager af meget med et højere proteinindhold, takket være både hytteost og æg i fyldet. Hytteosten giver en let og luftig konsistens, som komplementerer chorizoens krydrede dybde. Du kan erstatte gulerødder med fx kartofler, andre rodfrugter eller grønt som broccoli osv. 

Søg ‘tærte med chorizo’ på marialottes.dk. 

Med en god tærte går man bare aldrig galt i byen, vel? Det redder virkelig tit vores hverdage herhjemme! Du kan nemt lave bunden selv eller købe dig til en ☺️✌🏼
.
.
.
#tærtedej #tærte #hjemmelavettærte #hverdagsmad #nemhverdagsmad #deldinmad #marialottesdk #madinspiration #madblogger #madpakkeideer #madplan #nemaftensmad #aftensmad #aftensmadinspiration #chorizo #hytteost

marialottesdk

View Instagram post by marialottesdk

Sep 25

Open post by marialottesdk with ID 18097641220644932
Reklame for @groenbalance_official 🫛 Synes du det kan være svært at lave noget spændende med grønne bønner? Så se med her. Jeg har nemlig lavet en skøn salat på 10 minutter med frosne fine bønner fra Grøn Balance, som er vendt i den lækreste grønne urtedressing. Prøv den, det er SÅ nemt og godt! 😍💚👇🏻

Ingredienser, 4 personer: 
450 g frosne fine bønner (Købt i MENY, men kan også findes i SPAR & Min Købmand)
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld purløg
1 håndfuld estragon
1,5 håndfuld cashewnødder
1 stor spsk. creme fraiche 38%
1 spsk vand
Saft fra 1 citron
Salt og friskkværnet peber

1. Kom hurtigt bønnerne i kogende vand med lidt salt. Skyl herefter i koldt vand og kom dem i en skål. 
2. Blend basilikum, purløg, estragon, 1 håndfuld cashewnødder, creme fraiche, vand, citron samt salt og peber i en blender. Vend sammen med bønnerne og servér. 
3. Top med lidt flere finthakkede cashewnødder og basilikum/andre krydderurter. 
.
.
.
#hverdagmedomtanke #grønbalance #økologi #bønnesalat #grønnebønner #hurtigsalat #tilbehørtilaftensmaden #grønsalat #grønservering #vegetarisk #deldinmad #hverdagsmad
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Artikler

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

Cookieindstillinger
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2025 MARIALOTTES.DK

Rate This Recipe

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required