Broccoliboller uden mel
Jeg er en brød-pige. Jeg elsker brød og vil bestemt ikke undlade det fra min kost! Det har jeg gjort engang, men sådan er det ikke længere. Og disse broccoliboller udgjorde oftes brødet, når jeg skulle lave fx burger eller en sandwich.
I dag laver jeg dem sjældent, men de bliver bagt i ny og næ for lidt afveksling. Grunden til det ikke er grønne boller jeg bager mest af, skyldes at jeg har fundet frem til, at jeg hverken har lyst eller grund til at undlade de klassiske brød eller boller. Nu vil jeg langt hellere have en god surdejsbolle. Men alligevel kan jeg godt lide at eksperimentere i det grønne køkken og finde på sunde alternativer til, hvordan vi kan få lidt mere grønt ind i hverdagen. Det ved jeg, at der også er mange der er tilhænger af, hvorfor disse grøntsagsboller (desuden) er en del af bloggens opskriftsindex.
Broccoliboller
Ingredienser
- 1 stk broccoli
- 1 stk æg
- 2 stk æggehvider
- 1 tsk flagesalt
- 1 spsk tørret oregano
- 1 tsk bagepulver*
- 4 spsk affedtet mandelmel
- 2 spsk FiberHusk*
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200 graders varmluft.
- Tag din broccoli og skyl den.
- Skær den i mindre buketter, inkl. stilk, og kør den gennem en foodprocessor eller blender til det er helt fint.
- Æg og æggehvider vendes med broccolien. Tilføj salt, oregano, bagepulver, mandelmel og fiberhusk.
- Ælt dejen med hænderne til den er fast. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter ved stuetemperatur.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og form 8 boller. Hvis du ønsker, kan du strø lidt sesamfrø på toppen. Det er lækkert, hvis man vil bruge dem som burger-boller.
- Bag bollerne i ca. 15-20 minutter til de er gyldne.
Grøntsagsboller med broccoli
Da jeg for omkring fire år siden var i en periode, hvor jeg som tidligere beskrev valgte at undlade brød, begyndte jeg at bagte disse broccolibrød Jeg har faktisk ikke bagt dem så jævntligt siden, men nu har de fundet vejen til mit grønne hjerte igen. Jeg fandt opskriften frem i en gammel mappe jeg har, og det gav mig lysten til at bage dem igen.
De grønne boller med broccoli er virkelig nemme at lave og og kan laves på under en time. Det er da en hurtig måde at få et grønnere måltid på – bogstavelig talt, haha. Jeg har også spist dem til en dejlig og varm tomatsuppe, så jeg blev lidt bedre mæt.
Er du vild med at komme grøntsager i dine bagværk, så må du altså prøve mine opskrifter på nemme gulerodsbrud eller græskarboller. Det er skønt med grøntsager i boller, så jeg kan varmt anbefale at prøve dem.
Nemme broccoli burgerboller
Bollerne kan bruges til alverdens – det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg har selv brugt dem meget til fx sunde burger eller sandwich. Hvis du vælger at lave førnævnte ud af opskriften, så kan jeg anbefale at du lige topper med nogle sesamfrø ovenpå bollen, inden de bages. Du kan også hoppe direkte over til en af mine andre opskrifter på burgerboller.
Lav også opskriften om til broccolibrød uden mel
Den almindelige måde at lave bagværk på, er som du måske har gættet, blevet skiftet ud med broccoli. Derudover er der fiberhusk og mandelmel i dejen. Du får derfor nogle grøntsagsboller der har et højt indhold af fibre, proteiner og grønsager, hvilket mætter og smager herligt. Det er derfor også en opskrift på et kaloriefattigt brød – netop på grund af førnævnte ingredienser. Men vigtigst af alt, så er opskriften her ikke tør og kedeligt, men dejlig svampet. Brødene kan holde sig tre dage på køl, uden problem. Jeg laver nogle gange dobbelt portion, og smider resten af broccolibollerne i fryseren.