Grønne vafler med spinat

Spinattærte med gedeost og karamelliserede rødløg

img_5778Noget jeg er helt tosset med, er tærte. Det er en af mine favorit hverdagsretter – det er så nemt at lave og så smager det bare lækkert. Der er et hav af muligheder for fyldet og med en frisk salat ved siden af, så er aftensmad reddet. Specielt spinattærte er jeg blevet vild med!

Jeg eksperimentere altid med forskelligt fyld – nogle gange med laks eller bacon. Denne gang blev den i en vegetarisk udgave med spinat, løg og gedeost. En virkelig god kombination af det søde, salte og cremede. Er man ikke så vild med gedeost kan det erstattes af mozarella, hytteost eller fetaost.

Jeg bruger altid den samme opskrift på bunden, da den er lidt grovere og derved mætter rigtig godt. På den måde tilføres retten også fuldkorn og fibre. Hvis jeg skal lave en større tærte, så laver jeg dobbelt portion af bunden. Jeg kan nemlig også godt lide, at bunden ikke er helt papirtynd.

Prøv evt. også grovtærte med laks hvis du elsker tærte!

Grov spinattærte med gedeost og rødløg, 3-4 pers. }

Tærtebund:
2 dl grahamsmel
1 dl vand
1/2 dl olie
1 tsk salt


Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Massér alle ingredienserne godt sammen. Tryk dejen ud i en smurt tærteform og bag den i ovnen i 10 min.

Tærtefyld
250 g frisk spinat
2 rødløg
3 fed hvidløg
salt + peber

Æggemasse:
2 æg
2 spsk skyr
salt + peber
revet muskatnød
1 rulle gedeost á 180 g (de 50 g skal smuldres i æggemassen – resten bruges til toppen)


Skyl spinaten grundigt. Snit dine løg og hvidløg i tynde skiver.

Opvarm en stor pande med olie og steg løg og hvidløg ved middel varme i et par minutter, sammen med salt og peber. Tilsæt spinaten og lad det falde sammen til det meste af væsken er fordampet.

Tag panden af varmen og kom det i en si og lad væsken dryppe af. Skær 12 skiver fra din gedeostrulle

Lav imens æggemassen ved at piske æg, skyr, salt og peber, revet muskatnød og 50 g gedeosten. Resten af gedeosten skæres i skiver (12 skiver) og kommes på toppen. Du kan også droppe at komme dem på toppen og i stedet blande hele rullen i æggemassen.

Fordel den afdryppede spinat i bunden af den bagte tærtebund og hæld æggemassen over. Du kan også vende det hele sammen. Bag tærten i ovnen i 35-40 min.

Velbekomme.

img_5777

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønne vafler med spinat