Salat med asparges, agurk og dild
Foråret er endelig kommet og derfor skal vi have gang i alle de skønne råvarer. Jeg har netop lavet denne skønne forårssalat. Og jeg kan love dig for, at der er ægte forårsstemning når denne slat med asparges kommer på bordet. Ligesom andre forårssalater er denne salat perfekt som tilbehør til en hovedret, men samtidig også en perfekt let frokost.
I denne aspargessalat er der som du nok har regnet ud grønne sprøde asparges i, men derudover er den i selskab med andre grønne herligheder såsom agurk, dild og forårsløg. Den er derfor skøn at servere til fx laks eller kylling.
Denne salat med asparges er dejlig frisk og sprød. Har du købt mange asparges kan du lave sesamstegte asparges, en god forårskylling med grønne asparges til eller pizza med stenbiderrogn og asparges.
Salat med asparges
Ingredienser
Asparges salat
- 16 stk grønne asparges
- 1 bundt forårsløg
- 2 stk agurker
- 1 bundt dild
Dressing
- 60 g olivenolie*
- 30 ml æblecidereddike*
- 15 g dijonsennep*
- 15 g honning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Aspargessalat
- Bring en gryde med vand i kog.
- Rengør aspagres, forårsløg og agurkerne.
- Skær bunden af de grønne asparges og skær dem i stykker af en længe på ca. 3 cm. Det samme med forårsløg.
- Kog asparges og forårsløg i letsaltet vand i ca. 30 sekunder, så de stadig har bid.
- Skær agurker i tern og hak dild groft.
Dressing
- Rør alle ingredienserne sammen.
- Anret salaten på et fad med dressingen – enten til eller vendt sammen.
Hjemmelavet asparges salat med agurk og dild
Det er en dejlig nem salat, der vendes med en simpel hjemmelavet vinaigrette bestående af en god oliven olie, som blandes med eddike, dijonsennep og honning der til sidst smages til med salt og friskkværnet peber. Denne aspargessalat med hjemmelavet vinaigrette er dejlig nem, og så smager den skønt til det alle forårsretter.
Eftersom det er en grøn i grøn i grøn salat har jeg brugt grønne asparges, men du kan også bruge hvide asparges, hvis du foretrækker.
Opskrift på salat med grønne asparges
Jeg elsker grønne salater og nu kommer endnu en til samlingen. Ud over at salaten kan imiterer en smuk forårs bund i skoven, så smager den også dejligt. De er dejlig frisk og tilpas sprød. De grønne asparges og agurken giver det perfekte knas og sprødhed, mens forårsløgene og dilden giver den kant, men karakteristiske smage som løfter salaten.
Hvis du virkelig elsker dild, kunne du også skifte den smagsgivende vinaigrette ud med en dejlig dilddressing. En klassisk mormordressing vil også være lækker til, som er lavet med fløde.
Inspiration til flere salater: Grøn kartoffelsalat og salat med agurk.
Skal grønne asparges koges til salat?
Svaret er nej.
Man behøver ikke koge asparges til salat, da de sagtens kan spises i rå tilstand. Det ville næsten også være ærgerligt at fjerne noget af deres sprødhed. Hvis du skulle tilberede dem, ville jeg klart anbefale dig at prøve, at grille dem. Sådan nogle grillede asparges smager altså også bare helt vildt godt, serveret med lune pocheret æg og hampefrø. MMM. Endnu en forårs darling.
Tilbehør til aspargessalat
Denne salat med asparges er det perfekte tilbehør til alle forårsfavoritterne. Prøv fx at servere den til varmrøget laks med rygeostcreme. Se det ville være en rigtig forårsservering!
Og selvfølgelig skal det også fremhæves at den er super sammen med nye danske kartofler, hvor salaten i sin simpelhed lader de nye kartofler stå i spotlight. Idet der kun er sølle fire ingredienser i nemlig dild, forårsløg og agurk, og selvfølgelig asparges, kan den bruges til det meste.
Hvis du er glad for kylling, kan jeg anbefale denne forårskylling i en dejlig sauce med grønne asparges.