Dilddressing
En dilddressing er god til mange ting, men særligt til fisk og skaldyr er det lækkert. Særligt laks er lækkert at servere med dilddressing. Det giver virkelig noget ekstra til laks, som har en skøn og mild smag. Det er derfor også perfekt at servere med andre retter, som kun mangler det sidste skub. En grøn salat kan også spises med den skønne creme fraiche dressing med dild. Dertil har du måske allerede størstedelen af ingredienserne liggende. Denne opskrift er nem og kræver intet mindre end en enkelt skål og en kniv.
Jeg bruger den også nogle gange som en dressing til chips, eller dip, om du vil. Denne dild dip går til det meste, derfor er den skøn. Ellers kan du også se andre opskrifter på dressinger hvis du leder efter en anden.
Nem opskrift på dilddressing med creme fraiche
Denne hjemmelavet dilddressing er indbegrebet af en nem opskrift. En nem dressing lavet med creme fraiche, dild og citron. Selvfølgelig salt og peber. Simpelt og godt! Fem simple ingredienser, en kniv og et skærebræt, to trin – og så er der dild dressing med creme fraiche. Den tager omtrent den tid det tager dig at sige “creme fraiche dressing med dild”, med andre ord; den er lynhurtig at lave. Haha.
Når nu dild er stjernen i denne dressing, så er det en god ide at bruge en god dild, ikke den smagløse fra potte. Dertil er den super hvis den skal serveres for gæster, for den bliver faktisk bedre med tid. Jo længere tid før du laver den, desto mere smag fra dild vil der være i dressingen, og det kan vi jo godt lide! Den er helt perfekt på spinatpandekager med varmrøget laks eller til laksetatar med avocado.
Opskriften på en nem dressing med dild finder du her:
Dilddressing
Ingredienser
- 1 bundt dild
- 200 g creme fraiche 18 %
- 1 tsk akaciehonning
- 0,5 stk citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hak dild fint og rør det sammen med cremefraiche og honning.
- Smag til med citronsaft samt salt og friskkværnet peber.
En hjemmelavet dilddressing du kan bruge til alt
En dilddressing går godt til alverdens. Fra fredags dip til chipsene til et lækkert cremet element i en salat. Det skal selvfølgelig også nævnes, at dilddressing er perfekt til fisk. Nedenfor har jeg samlet nogle eksempler, hvor denne hjemmelavet dilddressing egner sig særligt godt:
- Laks: Spinatvafler med laks eller på grønne spinatpandekager.
- Rejer: Denne dilddressing kunne være super at bruge i en frisk salat med rejer eller sågar på en rejemad med hjemmelavet rugbrød. fx dette rugbrød.
- Tunmousse: Jeg elsker tunmousse, og jo mere cremet jo bedre er det, derfor kunne du sagtens vende denne smagsgivende creme fraiche dressing med dild.
- Chips: Du kender måske allerede den færdigblandet krydderiblanding man kan købe og røre ud i cremefraiche og dyppe sine yndlings chips i. MEN nu hvor denne dild dip er så nem at lave, ville jeg da være fortaler for at skifte den krydderiblanding ud med denne opskrift på hjemmelavet dip!
- Salat: Ofte bliver en salat bare bedre med en dressing. For mig, er det vigtigt at dressingen er nem, hvis den er til en salat, for en salat skal være noget man bare hiver sammen. Denne dilddressing er super til at løfte en salat, det gælder fx. en grøn salat, men den passer også godt til stegte lynstegt aspargesbroccoli.
Dilddressing er særligt god til laks
Både lakseroulade, varmrøget laks, røget laks og gravad laks. Det er en god kombination fordi laksens fedme har godt af et modspil. Dild er frisk og har en karakterisk smag. Kombinationen af laks og dild er derfor eminent, da laks har så mild en smag, som bliver løftet af den pikante dild smag. Dertil bidrager den også med en flot visuel kontrast mellem det lyserøde fra laks og det naturligt grønne fra dilden. Derfor passer denne opskrift på hjemmelavet dilddressing super til retter med laks.
Læs også: Hvis du mangler andre gode dressinger til laks, kan du se nærmere på denne urtecreme eller tatarsauce.