Bulgursalat med abrikoser, mandler og mynte
Her kommer en nem, lækker og mættende bulgursalat med abrikos, persille, mynte og knasende mandler der er vendt med masser af citronsaft samt olivenolie. Det er en skøn og simpel salat, som er perfekt som tilbehør til lyst kød som kylling, lam eller svinekød. Salaten går generelt bare godt til mange retter.
Salaten er også god til et vegetarisk måltid med falafler, som danner rammen for et dejligt vegetarisk måltid. Uanset hvad du går med af tilbehør til bulgursalaten, så håber jeg du vil synes om opskriften. Du kan selvfølgelig også spise salaten som måltidssalat, fordi den mætter dejligt.
Mættende salat med bulgur og abrikoser
Salaten er som sagt perfekt som en måltidssalat, men også virkelig skøn som tilbehør til andet. Og om ikke andet, er den skøn i madpakken. Men sammen med andre mellemøstlige retter, med fx hummus, dips og brød kan du hurtigt skabe et velsmagende vegetarisk måltid. En langtidsstegt lammekølle i ovnen er også formidabel med salaten.
Opskriften på denne salat med bulgur og abrikos rækker til to personer, men du kan med fordel fordoble portionen, hvis du vil have lidt ekstra. Det er også en salat som kun har godt af at stå et par timer før den skal spises, så du kan lave den i god tid.
Opskrift på bulgursalat med abrikoser, mandler og mynte
En virkelig lækker salat med bulgur og abrikoser smager utrolig dejligt. De små stykker af abrikos giver en dejlig tekstur og sødme – generelt er det lækkert at bruge tørrede frugter i salater. Det er desuden meget brugt i det mellemøstlige køkken, nærmere Marokko. Så salaten her er lidt en marokkansk inspireret salat.
Derudover er der fintsnittet mynte, bredbladet persille og hakkede mandler i salaten. Vigtigt med masser af krydderurter, da salaten har så få ingredienser. Det hele er vendt i en simpel dressing der består af olie og masser af citronsaft.
Bulgursalat med abrikoser, mandler og mynte
Ingredienser
Kogte bulgur
- 100 g bulgur*
- 1 tsk flagesalt
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
Desuden
- 30 g mandler*
- 80 g tørrede abrikoser*
- ½ bundt frisk mynte
- ½ bundt bredbladet persille
- 1 stk citron
- 30 g olivenolie* (2 spsk)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog 175 g vand og kom bulgur i en skål. Kom det kogende vand over bulguren, tilsæt salt og olivenolie. Lad det trække ca. 15 minutter med staniol over sig. Du kan også lægge en tallerken over skålen.
- Hak mandler, abrikoser og urterne groft.
- Vend bulgur med mandler, abrikoser, urter, masser af citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Anret på et fad og top evt. med lidt ekstra hakkede mandler og urter efter behov.
Tips til bulgursalat med abrikoser og mandler
- Kog bulguren som anvist i opskriften – det giver det bedste resultat.
- Hvis du savner et salt element til retten kan du komme saltmandler i salaten, i stedet for almindelige mandler.
- Det er også lækkert med lidt feta i salaten.
- Lav dobbelt portion og tag resterne af din bulgursalat med abrikoser med i madpakken. Salaten kan desuden holde sig et par dage i køleskabet.