Pandestegte linsedeller med et twist af citronskal

Jeg er hos mine forældre denne weekend og min mor og jeg har været alene hjemme til frokost, lørdag og søndag. Vi biksede derfor i går en lækker kold kartoffelsalat sammen, som vi nød sammen med disse linsedeller.
Linsedellerne er inspireret af falafler, men med et lille twist af citronskal, som tilfører en ekstra frisk og syrlig smag til de ellers krydrede deller.

Vi lavede 10, så vi havde til frokosten næste dag også. Du kan sagtens lave dobbelt portion, så du evt. også har til madpakken sammen med en grøn salat.

{ Pandestegte linsedeller med et twist af citronskal, 10 stk. }

400 g kogte grønne eller røde linser (svare til 1 dåse)
2 små rødløg
1 fed hvidløg
2 dl havregryn (glutenfri, hvis du ønsker)
1 æg
1 spsk. revet økologisk citronskal
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 spsk spidskommen
1 frisk rød chili (mild)salt og peber
1 spsk olie + til stegning af dellerne


Kom linserne i en minihakker eller blender sammen med de resterende ingredienser. Varm en pande op med lidt olie og steg dellerne til de er lettere gyldne (ca. 5-7 min på hver side).

Spis dellerne lune til en kold salat eller evt. med en tahindressing til. Velbekomme.

TIP: De er også lækre som linsebøffer i burger.

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk sommersalat med spinat, blomkål & edamame bønner - vendt i cremet dressing