Cremet bygotto med svampe og ristede gulerødder i kaffegrums

svampebygotto med gulerødder

Denne opskrift på bygotto med svampe er så lækker cremet. Det er en vegetarisk perlebygotto, som serveres med ristede gulerødder i kaffegrums, som smager virkelig godt. Kaffegrumsen tilfører lidt knas og bitre noter, som passer godt til den ellers lidt fede svampebygotto. Det er en virkelig skøn servering med forskellige svampe, perfekt som efterårsret. Hvis du lige som mig er vild med bygotto og risotto, så kan du jo også lave en hel middag med risotto.

Lækker cremet svampebygotto med blandede svampe

Jeg har brugt portobello svampe i denne opskrift på svampebygotto, men du kan bruge lige præcis de svampe du forestrækker. Du kan fx bruge kantareller, karl-johan svampe m.fl. Du kan også bruge blandede svampe. Bygotto med svampe er en virkelig lækker vegetarret, så uanset hvilke svampe du vælger tør jeg godt love at retten smager vidunderligt og af umami.

Opskrift på bygotto med svampe

svampebygotto

Vild med perlebyg? Prøv dem også i en lækker perlebygsalat med tomat og basilikum eller en perlebyg salat med pesto og fennikel.

Nem opskrift på bygotto med svampe

Udover at denne bygotto med svampe smager skønt, så er det også en nem opskrift. Ved at bruge perlebyg i stedet for risottoris, så skal du ikke være lige så meget over retten. Jeg har brugt hvidvin i bygottoen, som tilfører en skøn smag. Jeg har brugt portobello svampe i denne cremede bygotto, men du kan bruge de svampe du bedst kan lide eller bruge et miks af svampe. Det er også virkelig lækkert.

Du kan nemt lave denne svampebygotto til hverdag. Gulerødderne forberedes først. Derefter skal svampene renses og skæres i mindre stykker og steges kort. Perlebyggen skal skylles grundigt og koges. Imens perlebyggen koger, tilberedes gulerødderne på en pande, hvor smør og kaffegrums tilsættes. Når perlebyggen er næsten færdig kogt, tilsættes fløde og citronsaft og koges ind til en cremet konsistens.

Til sidst tilsættes svampene, parmesanost og der krydres med salt og friskkværnet peber. Bygottoen med svampe serveres med ristede gulerødder i kaffegrums og gulerodsskræller vendt i olivenolie og estragon.

Få opskriften på svampebygotto lige her:

cremet svampebygotto med blandede svampe

Bygotto med svampe og gulerødder

Nem og lækker opskrift på cremet bygotto med svampe og gulerødder på to måder. Stegte gulerødder vendt i kaffegrums og friske gulerodsskræller.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

 • 8 stk gulerødder
 • 250 g blandede svampe
 • 250 g perlebyg
 • 50 g smør
 • 15 g olivenolie*
 • 1 spsk kaffegrums
 • 100 ml fløde
 • 1 stk citron
 • 50 g Parmesan
 • 0,5 bundt frisk estragon
 • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 • Rens og skyl gulerødderne meget grundt. Skræl det yderste lag af med en tyndskræller og kom skrællerne i en skål med koldt vand og stil skålen i køleskabet.
 • Skær de skrællede gulerødder over på langs to gange, så du har 4 lange stænger, skær disse stænger over diagonalt og gem til senere.
 • Rens svampene og skær dem i mindre stykker, 2×2 cm. Steg dem på en meget varm pande med lidt olie, i ca. 2-3 minutter. Kom dem over i en skål til senere.
 • Skyl perlebyggen grundigt og kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Kog dem efter anvisningen på pakken, normalt ca. 20 minutter. Tilsæt evt. mere vand undervejs.
 • Mens perlebyggen koger: Tag en stor pande og tænd på højeste blus. Når panden ryger kommes lidt olie og en klat smør på panden, kom de skårne gulerødderne på panden og skru en smule ned for varmen. Steg gulerødderne i et par minutter, tilsæt nu resten af smørret og kaffegrums og steg yderligere 1-2 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
 • Når perlebyggen er næsten færdig tilsættes fløde og saften fra citronen. Kog det yderligere til en cremet konsistens.
 • Kom de stegte svampe og parmesan i perlebyggen og krydr med salt og friskkværnet peber.
 • Anret de stegte gulerødder ovenpå den cremede perlebyg. Sigt vandet fra gulerodsskrællerne og vend dem med frisk estragon, lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Top retten med dem.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Fokus på mindre madspild med ristede gulerødder vendt i kaffegrums på toppen

Det her er en perfekt opskrift hvis du vil være med til at mindske madspild. Disse ristede gulerødder som er vent i kaffegrums smager vidunderligt. Kaffegrumsen tilfører lidt knas og så får man de bitre noter fra kaffen. Gulerødderne er brugt på to måder i denne opskrift, ristede og friske gulerodsskræller. En vidunderlig måde at bruge gulerødder på, uden at smide for meget ud.

cremet svampebygotto med blandede svampe
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments