Vegansk karamelsauce på under 10 minutter
Hjemmelavet karamelsauce er seriøst det bedste, og når det ikke tager mere end 10 minutter at bikse sammen. Så har jeg ingen undskyldning for ikke altid at have sådan et glas på køl.
Vegansk karamelsauce
Ingredienser
- 150 g kokossukker*
- 150 ml kokosmælk*
- 1 tsk vaniljepulver*
- 45 g mørk tahin
- 1,5 tsk flagesalt
Noter
Fremgangsmåde
- Smelt kokossukkeret ved medium varme i en lille gryde.
- Tilsæt kokosmælk og vanilje. Rør godt i 2-3 minutter til massen er ensartet. Massen vil være flydende.
- Tag gryden af varmen, hæld massen i en skål og rør tahin og salt i. Pisk det hele godt sammen til massen begynder at være mere tyktflydende – det er tahinen der gør, at det tykner. Du kan altid piske mere eller mindre i, alt efter hvor tyk du ønsker den.
- Hæld karamellen på et glas. Opbevar det på køl. Når den kommes på køl stivner den fuldstændig.
Jeg elsker alt med karamel – alt fra is, chokolade med karamel, popcorn med karamel, dulce de leche, i hjemmelavet sunde snickers, osv osv.. Jeg kunne blive ved! Jeg har længe manglet en god opskrift på en karamelsauce, som ikke indeholder alverden eller tager tre timer at koge.
Opskrift på hjemmelavet vegansk karamelsauce med tahin og havsalt
Denne karamelsauce indeholder kun fem ingredienser og tager som sagt, ingen tid at lave. Den er desuden fri for raffineret sukker og mælk. Den kan ikke helt sammenlignes med den populære Dulce de Leche, som er lavet på kondenseret mælk, men næsten! Konsistensen i denne er nemlig stadig både cremet og tyk. Den fungere så godt på is og grød, i kage, iskaffe mm.