Salat med and og appelsin

Salat med and og appelsin

Denne salat med and er en lækker og utrolig julet salat, som passer perfekt til dagene efter jul, hvor man har en tendens til at savne salat en lille smule. Det er en anderledes måde at spise and på, men det smager virkelig godt, så jeg kan kun anbefale at give det et skud! Kommer du direkte til denne opskrift fordi du er på udkig efter juleopskrifter, så kan du finde mange flere lige her.

Kødet kan både bruges koldt eller lunes lidt på panden – så det er helt op til dig, da begge dele er lækkert. Da jeg lavede salaten med rester fra aftensmaden dagen før, valgte jeg dog bare at komme kødet koldt i, og det fungerede super godt. 

Opskrift på salat med and

Salat med and

En skøn salat med and og grønkål vendt i en lækker dressing. Brug andelår og de resterende rester fra juleanden til en perfekt andesalat.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Andesalat

  • 1 stk appelsin
  • 4 stængler lilla grønkål
  • 200 g rødkål
  • 0,5 stk granatæble
  • 2 kviste frisk timian
  • 300 g anderester

Dressing

  • 50 g grovkornet sennep
  • 1 dl æblemost
  • 1 dl olivenolie*
  • 1 tsk flagesalt

Fremgangsmåde

Andesalat

  • TIP: Jeg brugte anderester og trevlede det inden brug. Ønsker du en lun salat, kan du lige lune det kort på en pande i lidt olie/smør.
  • Skær appelsin i skiver og vend den sammen med hakkede grønkål, fintsnittet rødkål, kernerne fra 1/2 granatæble, friskplukket timian og and.

Dressing

  • Alle ingredienser røres godt sammen i en skål og vendes med salaten. Pynt af med lidt ekstra granatæblekerner mm.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

TIP: Sådan laver du et perfekt rosastegt andebryst. Hvis du ikke har lyst til at stege en hel and, kan du med fordel nøjes med bryst. Det er meget hurtigere og nemt.

Sådan laver du en lækker andesalat

Denne salat med and er absolut ikke besværlig. Også derfor er den velegnet til dagene mellem jul og nytår, hvor man har resterne og måske kan være lidt træt af at bruge lang tid i køkkenet. Så en sprød salat med and er svaret! 

Hvis du vil lune andebrystet, så start med at gøre det. Du kan trevle det inden brug eller efter det har været på panden. Herefter skal grøntsagerne skæres – grønkål skal hakkes, rødkål skal fintsnittes og appelsinerne skal skæres i skiver. Nu skal grøntsagerne blot blandes sammen med de lækre stykker and, granatæblekerner og frisk timian. Læg lige mærke til det flotte farvespil, der opstår med julens farver – grøn, rød, orange og lilla!

Herefter skal dressingen laves. Den er vigtigt for lige at give dét der ekstra pift, så salaten ikke bliver en kedelig, tør omgang. Dressingen laves med sennep, æblemost, olivenolie og salt – så den er simpel og tilføjer både sødme og syrlighed til salaten. 

Salat med and og rødkål

Min bedste opskrift på salat med and og appelsin

Jeg er vild med at man kan ”genbruge” ingredienserne fra en ret og trylle det om til noget andet. Men en anden ting, som jeg også virkelig sætter pris på ved denne salat, er hvor sæsonbetonet den er. Selvfølgelig passer juleanden ind i juletiden, men også grøntsagerne er netop i sæson her i vintertiden. Både grønkål, rødkål og appelsiner er vintergrøntsager – og heldigvis er det også derfor, at de passer så godt til salaten. Derfor er både denne salat med and og appelsin samt grønkålssalat med æble også nogle af mine favorit salater i julen. Præcis ligesom en klassisk waldorfsalat også er en jeg spiser i den søde juletid, fordi den netop også er lækkert til vildt og and.

Selvom vi i Danmark ikke altid er gode til at spise sæsonbetonet, så er det netop i juletiden at vi faktisk gør det. Det skyldes nok, at julemaden er så traditionsrig, at den går langt tilbage til tiden før det var nemt at importere alverdens grøntsager og frugter. Ved at spise efter sæsonen og sørge for at få spist resterne af andesteg og andelår, spiser man også med klimaet på sin side. Det synes jeg er ret fint!

En nem juleopskrift med rester af and

And smager fantastisk godt – både varmt og koldt. Derfor er det også vildt ærgerligt, hvis det skal gå til spilde. Og eftersom tendensen er til at man får lavet lidt for meget mad til juleaften, kan der være masser af rester. Vi har i min familie i hvert fald altid rester, som vi bruger til frokost dagen efter. 

Hvis du har endnu mere and til overs, kan du også bruge det til at lave min opskrift på små blinis med plukket andebryst og peberrodscreme eller anderilette. Det er genialt til frokost i stedet for at putte anderesterne ovenpå et stykke hjemmebagt rugbrød. Du kan også udskifte flæskestegen i min flæskestegssandwich med resterne fra din and – så er det stadig lidt julet.

Opskrift på salat med and
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments