Quinoasalat med grønkål og avokado

Quinoasalat med grønkål og avokado

Quinoasalat med grønkål og avokadoLækker quinoasalat. Jeg er blevet ret glad for en let salat til frokost og hvor der stadig er gjort lidt ud af en god smag, uden det bliver for kedeligt. Jeg spiser ret meget grønkål for tiden, og veksler lidt mellem den med quinoa og denne. Du behøver ikke at bruge grønkål – hvis du foretrækker anden kåltype, bruger du det.

QUINOASALAT MED GRØNKÅL OG AVOKADO

Jeg har i dag nydt en godt portion af denne salat, sammen med et par skefulde humus. Jeg elsker humus og det synes jeg ofte går godt til det meste. Jeg plejer altid at lave en helt klassisk humus på kikærter, spidskommen, chiliflager, hvidløg, tahin samt lidt citron, salt og peber. Salaten kunne også være god tilbehør til aftensmaden – måske til en helstegt kylling, fisk eller et stykke oksekød. Du kan også toppe med en skefuld humus og spise et frisbagt brød til.

Når jeg laver en salat, går jeg altid efter at den gerne må være sød, syrlig, (nogle gange salt), cremet og sprød. Den kombination har jeg i dag ramt plet på. Jeg har vendt salaten i en honning-sennep-dressing, og toppet med granatæblekerner. Det smager dejligt sød og syrligt på samme tid, og så er det bare rent udseendesmæssigt fint, synes jeg.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ EN LÆKKER QUINOASALAT HER:

0 fra 0 stemmer
Quinoasalat med grønkål og avokado
QUINOASALAT MED GRØNKÅL OG AVOKADO
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Frokost, Salat
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Salat
 • 3 dl quinoa
 • 1 dl saltmandler
 • 5 håndfulde grønkål
 • 2 dl granatæblekerner
 • 2 stk avokado
 • 1 dl feta, kan udelades
Honning-senneps-dressing
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk dijonsennep
 • 3 spsk olivenolie
 • 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
Dressing
 1. Alle ingredienser røres godt sammen.

Salat
 1. Kog quinoaen i letsaltet vand, efter pakkens anvisning og vend derefter din kogte quinoa med dressingen.

 2. Tag din grønkål og hak den fint, hvis ikke du har fundet grønkål på pose, hvor den allerede er hakket. 

 3. Bland grønkålen i den kogte quinoa og kom den i en skål.

 4. Skær avocadoen i tern og fordel det over salaten sammen med de ristede mandler og granatæblekernerne. 

 5. Drys evt. med feta. Vend dressingen rundt i salaten. 

 6. Velbekomme. 

Opskriftsnoter

TIP: Servér salaten lun eller kold - begge dele er lækkert.

Quinoasalat med grønkål og avokado

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Quinoasalat med grønkål og avokadoLækker quinoasalat. Jeg er blevet ret glad for en let salat til frokost og hvor der stadig er gjort lidt ud af en god smag, uden det bliver for kedeligt. Jeg spiser ret meget grønkål for tiden, og veksler lidt mellem den med quinoa og denne. Du behøver ikke at bruge grønkål – hvis du foretrækker anden kåltype, bruger du det.

QUINOASALAT MED GRØNKÅL OG AVOKADO

Jeg har i dag nydt en godt portion af denne salat, sammen med et par skefulde humus. Jeg elsker humus og det synes jeg ofte går godt til det meste. Jeg plejer altid at lave en helt klassisk humus på kikærter, spidskommen, chiliflager, hvidløg, tahin samt lidt citron, salt og peber. Salaten kunne også være god tilbehør til aftensmaden – måske til en helstegt kylling, fisk eller et stykke oksekød. Du kan også toppe med en skefuld humus og spise et frisbagt brød til.

Når jeg laver en salat, går jeg altid efter at den gerne må være sød, syrlig, (nogle gange salt), cremet og sprød. Den kombination har jeg i dag ramt plet på. Jeg har vendt salaten i en honning-sennep-dressing, og toppet med granatæblekerner. Det smager dejligt sød og syrligt på samme tid, og så er det bare rent udseendesmæssigt fint, synes jeg.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ EN LÆKKER QUINOASALAT HER:

0 fra 0 stemmer
Quinoasalat med grønkål og avokado
QUINOASALAT MED GRØNKÅL OG AVOKADO
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Frokost, Salat
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Salat
 • 3 dl quinoa
 • 1 dl saltmandler
 • 5 håndfulde grønkål
 • 2 dl granatæblekerner
 • 2 stk avokado
 • 1 dl feta, kan udelades
Honning-senneps-dressing
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk dijonsennep
 • 3 spsk olivenolie
 • 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
Dressing
 1. Alle ingredienser røres godt sammen.

Salat
 1. Kog quinoaen i letsaltet vand, efter pakkens anvisning og vend derefter din kogte quinoa med dressingen.

 2. Tag din grønkål og hak den fint, hvis ikke du har fundet grønkål på pose, hvor den allerede er hakket. 

 3. Bland grønkålen i den kogte quinoa og kom den i en skål.

 4. Skær avocadoen i tern og fordel det over salaten sammen med de ristede mandler og granatæblekernerne. 

 5. Drys evt. med feta. Vend dressingen rundt i salaten. 

 6. Velbekomme. 

Opskriftsnoter

TIP: Servér salaten lun eller kold - begge dele er lækkert.

Quinoasalat med grønkål og avokado

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu