Pasta bonbon med parmesancreme og urter
Pasta bonbon er en form for fyldt pasta, der er formet som et stykke slik indpakket i papir. Bonbon betyder “slik” på fransk, og derfor har denne pasta fået dette navn. Måske det i virkeligheden ligner lidt chokolader eller karameller der er pakket ind. Lækre og skønne er de fyldte pastaer ihvertfald, og de smager vildt godt!
Opskriften på pasta bonbon fik jeg lyst til at lave nu hvor vi er i december måned. I mine små pastapakker finder du en lækker Parmesancreme der er ud over Parmesan består af mascarpone, æggeblomme og en håndfuld rasp. Alle de ingredienser røres blot sammen og fyldes på de små pastaplader, der derefter lukkes til så de ligner bonbon’er.
Inspiration til flere fyldte pastaer: Ravioli med ricotta og basilikum og svamperavioli.
Sådan laver du hjemmelavet pasta bonbon
Jeg laver en halv portion hjemmelavet pasta efter denne fremgangsmetode, og ruller pastadejen ud til en aflang plade. Pladen skære jeg over på midten, på den lange led og skære i alt 10 kvadrater på ca. 5 x 5 cm. Jeg har lavet en video under opskriften, hvor jeg viser fremgangsmåden for, hvordan du former disse pasta bonbon.
Selvom de kan se avanceret ud, så er de det på ingen måde! De er faktisk super nemme at lave.
Prøv også: Cremet pasta i hjemmelavet gorgonzolasauce eller salviepasta med brunet smør.
Opskriften på pasta bonbon med parmesancreme får du her:
Pasta bonbon med parmesancreme
Ingredienser
Pastaplader
- 125 g hvedemel
- 1 stk æg
- 1 stk æggeblomme
- 1 tsk flagesalt
Parmesancreme
- 2 spsk mascarpone
- 25 g Parmesan
- 0,5 stk citron
- 1 stk æggeblomme
- 50 g rasp
Brunet med smør urter
- 30 g smør
- 1 fed hvidløg
- 5 kviste salvie
- 2 kviste frisk timian
Fremgangsmåde
Pastaplader
- Ælt alle ingredienser godt sammen i ca. 10 minutter. Kom pastadejen i film og lad den hvile i 30-45 minutter.
- Rul pastapladerne som vidst på videoen her*. Du skal bruge to pastaplader.
- Del først den ene pastaplade på midten på den aflange led, og skær herefter 10 kvadrater á 5 x 5 cm. Gentag med den anden pastaplade, så du til sidst har 20 små pastastykker/kvadrater – se evt. video for fremgangsmåde.
Parmesancreme
- Bland alle ingredienserne samme og kom massen i en sprøjtepose.
Brunet smør med urter
- Lad smørret brune let i en gryde, tilsæt urter og lad dem stege med i ca. 1 minut.
- Kog pastabonbon'erne i ca. 2-3 minutter. Kom det derefter over i gryden med det brunede smør og tilføj en lille smule af kogevandet til retten.
- Servér med masser af parmesan.