Grønne falafler bagt i ovnen
Grønne falafler er blevet en af mine yndlings – jeg spiser dem efterhånden en del. Denne opskrift gør det overskueligt – også i en travl hverdag.
Her får du mit bud på en vegansk falafel, som bliver bagt i ovnen. De er uden æg, ligesom min opskrift på de klassiske falafler. I den opskrift får du en en autentisk og klassisk falafel, som taget ud af det mellemøstlige køkken.
Grønne falafler
Ingredienser
- 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
- ¼ bundt persille
- 1 fed hvidløg
- 45 g vindruekerneolie
- ½ stk citron
- 2 tsk stødt spidskommen*
- 20 g havregryn*
- 2 tsk gurkemeje
- 1 tsk bagepulver*
- 0,5 dl vand
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Skyl kikærterne fri for lagen.
- Skyl persille grundigt og kom det i en blender med kikærterne og de resterende ingredienser.
- Blend godt til en ensartet masse. Lad farsen hvile i 15 minutter, så den kan sætte sig.
- Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Form farsen til små kugler, placér dem på bagepladen og pensl dem med lidt olivenolie.
- Bag falaflerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Server dem varme, da konsistensen er bedst sådan.
Opskrift på grønne falafler bagt i ovnen
Når jeg laver falafler, laver jeg altid en god stor portion, når jeg alligevel er igang. Jeg fordobler min opskrift, og så smider jeg en god portion på frys. Så har jeg til de travle dage eller til madpakken.
Tilbehør til ovnbagte falafler
Falafler er så lækre og kan bruges i forskellige retter – blandt andet i salater, pitabrød, madpandekager og/eller som fyld i sandwiches.
Du kan desuden se nedenfor hvordan de grønne falafler også kan bruges, hvor de udgør en del af disse lækre græskar. Klik på billedet, og gå direkte til opskriften.