Fastelavnsboller af vandbakkelser med solbærskum
Om lidt er det fastelavn, og det betyder selvfølgelig, at det også er tid til fastelavnsboller. Selvom det nok ikke er alle, der med voksenalderen holder fast i traditionen med at klæde sig ud, så tror jeg nok vi kan blive enige om, at fastelavnsboller ikke skal lægges på hylden, selvom man bliver ældre.
Jeg har lavet fastelavnsboller af vandbakkelser med fyld af solbærmarmelade og en lækker solbærskum. Du kan sagtens bruge en anden syltetøj eller marmelade – men altså se lige den smukke, blålilla farve, som solbær giver!
Du kan også lave andre variationer med de luftige vandbakkelser, fx disse citron fastelavnsboller med lemoncurd og flødeskum vendt med vanilje og citronskal eller klassiske fastelavnsboller med flødeskum og vaniljecreme. To skønne varianter med gode smagskombinationer!
Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær er også en sand klassisker, som er bagt med gær. De skal derfor formes på en helt anden måde.
Fastelavnsboller af vandbakkelser med solbær
Ingredienser
- 8 stk vandbakkelse
- 80 g solbærmarmelade
- 10 g flormelis
Flødeskum
- 500 ml fløde
- 15 g vaniljesukker*
- 125 g solbærmarmelade
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Pisk fløden til en let, men en sprøjtefast flødeskum, og vend vaniljesukker og solbærmarmelde i. Kom flødeskum op i en sprøjtepose med 12 mm stjernetylle i.
- Flæk vandbakkelserne (du kan bruge denne opskrift) og kom ca. 10 g marmelade i bunden pr. stk.
- Sprøjt herefter solbærflødeskum i og læg vandbakkelseslåget på. Sigt med flormelis henover lige inden servering. Har du frysetørret solbærpulver, kan du også drysse et nip på.
- Nydes bedst på dagen.
Nemme fastelavnsboller af vandbakkelser
Det er ret nemt at lave hjemmelavet vandbakkelser. Og det giver en luftig og let fastelavnsbolle, som skiller sig ud.
Fastelavnsboller af vandbakkelser er faktisk min yndlings fastelavnsbolle. Jeg køber den hvert år hos Meyers, og sidste år smagte jeg én med kanel og æble. Hold op, hvor var den god! Det tror jeg bliver næste års projekt.
Men for nu har jeg kastet mig ud i noget ret simpelt fyld. Nemlig solbærskum lavet af pisket fløde og solbærmarmelade. Fyldet kan man jo altid lege med, når først vandbakkelsen er på plads.
Opskrift på vandbakkelser med fyld af solbærskum
Når du har bagt de luftige vandbakkelser, skal du starte med at halvere dem. Herefter fylder du dem med fyld, som du nu ønsker – du kan komme vaniljecreme i, kompotter, flødeskum eller som jeg gør: Bærskum med solbær.
Jeg har først fyldt mine med en spiseske marmelade i bunden og derefter har jeg sprøjtet flødeskummet på, der bare lige er vendt sammen med solbærsyltetøj. Nemt, lækkert og ret æstetisk, hvis jeg selv skal sige det!
Fastelavnsbolle med marmelade og solbærflødeskum
Fastelavnsboller af vandbakkelser adskiller sig en del fra de klassiske, da man tydeligt kan se fyldet. Derfor kan man gøre lidt ekstra ud af sit fyld, så det ser flot ud. Jeg bruger derfor en stjernetylle til at sprøjte skummet ud mellem vandbakkelserne.
Har du mere marmelade eller solbærsyltetøj tilbage? Så kan du bruge det i en hjemmelavet solbæris! Det er virkelig lækkert og giver en god tekstur til den cremede is.