Pasta med græskar, svampe og spinat

opskrift på pasta med græskar

Denne cremet pasta med græskar, svampe og spinat er en rigtig efterårsret. Og hvad vi må erkende er, at vi langsomt går den årstid i møde. Det ses ihvertfald allerede i skoven, hvor jeg har været et par gange for at samle spiselige svampe de seneste uger.

Bladende er ved at drysse af og farverne skifter. Efterår er min yndlingsmåned på året, så for mig gør det ikke spor. Og jeg elsker at lave og spise opskrifter med græskar, da den skønne grøntsag jo er allebedst i disse kolde måneder.

Her er spaghetti vendt i den mest lækre og cremede sauce, hvor græskartern, svampe og spinat er tilsat lige inden servering sammen med parmesanost. Prøv opskriften, fordi den smager virkelig godt den her pastaret!

pasta med græskar

Pasta med spinat og græskar

Cremet pasta med græskar og svampe. En velsmagende pastaret. Valg af grøntsager kan du variere lidt som du vil.
5 fra 11 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 250 g græskar
  • 250 g champignoner
  • 30 g smør

Sauce

  • 300 ml sødmælk
  • 100 ml fløde
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 250 g spaghetti
  • 100 g frisk spinat
  • 40 g Parmesan

Fremgangsmåde

  • Skær græskarret i mindre tern på ca. 1 x 1 cm.
  • Rens champignon og skær dem i skiver. 
  • Varm en pande op med lidt smør eller olie og steg græskarterne møre – sæt herefter til side i en skål. 
  • Varm lidt smør eller olie op på panden igen og steg champignon, til de har taget lidt farve – kom dem derefter over i skålen til græskarene.

Sauce

  • Snit løg og hvidløg i skiver.
  • Hæld mælk, fløde, løg, hvidløg og timian op i en mellemstor gryde og giv det et opkog i 2-3 minutter. Sigt løg, hvidløg samt timiankvistene fra igen, da disse blot var smagsgivere til saucen.
  • Smag saucen til med saft og skal fra halvdelen af citronen samt salt og peber.
  • Kog pastaen, men et par minutter mindre, end pakkens anvisning. Når pastaen mangler 2-3 minutter, kommes de over i gryden med saucen.
  • Tilsæt også svampe og græskar til gryden (gem evt. lidt til at toppe med). Kog pastaen færdig i saucen til den er al dente.
    OBS! Tag dig ikke af, at saucen ser flydende ud. Stivelsen i pastaen vil gøre at saucen bliver mere cremet når det koges op.
  • Tag gryden af og tilsæt spinat og en 0,5 dl revet parmesan – rør rundt til spinaten falder lidt sammen. Smag til med salt, peber og evt. mere citron.
  • Servér og top med lidt revet parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
cremet pastaret med græskarsauce og svampe

pasta med græskar og svampe

Opskrifter på nem pastaret med græskar

Pastaretter er ofte hurtigt lavet, og også ret nemme – det er min opskrift på one pot pasta med kylling et meget godt bud på. Den er forresten en af bloggens mest læste aftensmadsopskrifter. Jeg forstår det godt – den er jo også så nem og simpel, da alt blot skal i én gryde.

Dagens opskrift på pasta med spinat og de skønne grøntsager, græskar og svampe, er en dejlig efterårs-pasta-ret. Jeg elsker den! Valg og mængde af grøntsager kan du variere lidt som du vil, men da både svampe, spinat og græskar er i sæson faldt mit valg på disse. Og det er ingen dårlig kombination, skulle jeg hilse og sige. Af pasta, brugte jeg fuldkorn, men du kan også bruge almindelig.

Cremet pasta med græskar

Jeg elsker pastaretter og laver for det meste for bunden selv, men når jeg ikke gider, køber jeg den friske variant i det nærmeste supermarked. Pasta er egentlig ikke noget jeg altid har spist så meget af, mest fordi jeg altid har tænkt i de simple retter ala spaghetti-kødsauce… Ærgerligt, fordi pasta kan faktisk mere! Meget mere.

Nu kan jeg ikke få nok, og jeg elsker at eksperimentere her. Hjemmelavet ravioli er blevet en favorit, fordi jeg elsker at jeg selv kan selv vælger fyldet. Jeg elsker at komme ricotta i, men jeg har også lavet noget svamperavioli før.

Nå, men tilbage til denne her cremet pasta med spinat, græskar og svampe – den er snasket på den lidt sundere måde, uden alt for meget fløde. Jeg har nemlig brugt mælk i saucen og dermed reduceret mængden af fløde, og det fungerede ganske godt!

Flere opskrifter på pastaretter

Vil du ha’ mindre græskar, men flere svampe kan du tage et kig på min opskrift på pasta med svampe. Der er også spinat i, men svampe er det du finder mest af i retten.

Jeg kan også anbefale en helt ny måde at tænke pasta på med denne pasta gulerodssauce – den smager himmelsk og man savner ikke tomatsaucen. Det samme gør sig gældende i denne pasta med broccolisauce.

pastaret med græskar, svampe og spinat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1008
5 from 11 votes (11 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments