Annonce

Citronpasta

citronpasta med citronskal og parmesan

Hvis det skal gå stærkt med madlavningen, så skal du prøve citronpasta! Citronpasta er en genial sommerret, for i sommervarmen er det sjældent, at man har lyst til at stå længe i køkkenet og svede over kødgryderne. Og bare fordi det er sommer vil man jo stadig gerne spise noget lækkert, ikke? Så længe det ikke tager 100 år. 

Så her kommer en nem og hurtig pastaret, der kun kræver få ingredienser. Hovedingrediensen i pasta med citron er selvfølgelig citron, og eftersom citroner er gode i vintermånederne, er citronpasta også en genial ret om vinteret. Sommer eller vinter – her kommer citronpasta eller tonnarelli al limone.  

Verdens hurtigste pasta med citron og parmesan

Denne opskrift er så simpel og smager friskt af citron. Jeg drysser med masser af parmesan på toppen, for det spiller genialt sammen med de lette pastaretter. Ja, pastaretter generelt.  

Pasta med citron og parmesan kan sagtens mætte til aftensmad, men du kan også servere det til frokost (så nemt er det) eller servere en lille portion som forret, hvis menuens tema er italiensk.   

Opskrift på simpel citronpasta

Opskrift på simpel citronpasta

Til denne opskrift skal du bruge få ingredienser og meget lidt tålmodighed. Mens pastaen koger, kan du nemlig forberede saucen til pastaen, og det er en ganske simpel sauce. Den består af hvidløg i hvidvin, citronolie lavet på olivenolie, citronsaft og citronskal og selvfølgelig pastavand.

Når pastaen er kogt knap færdig, tilsætter du det altså bare på panden med hvidløg sammen med citronolie og pastavand og lader det simre videre indtil saucen ikke er vandet længere, men er tyk nok til at hænge fast på pastaen. 

Da pastaen bliver tilberedt yderligere efter det er kogt, skal du derfor trække et par minutter fra kogetiden. Vigtigt!

Pasta med citron og parmesan minder altså meget om andre helt simple klassikere: Pasta alfredo, spaghetti carbonara og cacio e pepe, hvor ingredienslisten er kort, men smagen sidder lige i skabet. Alle sammen nemme hverdagsretter og enorm budgetvenlige!

Citronpasta

Citronpasta

En lækker omgang pasta med citron og parmesan smager vidunderligt. Og så er det en virkelig simpel og lækker citronpasta der er god til frokost eller aftensmad!
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 2 tsk flagesalt*
  • 1 stk citron
  • 90 g olivenolie*
  • 30 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 50 ml hvidvin
  • 30 g Parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Bring en stor gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger tilsættes pastaen, kog et par minutter mindre end pakkens anvisning. Hæld vandet fra, men gem 1-2 dl af pastaens kogevand.
  • Vask citronen grundigt. Riv skal af citronen og pres saften fra en halv citron. Rør begge dele sammen med en god olivenolie.
  • Lad smør bruse op i dyb sauterpande, ved svag varme. Tilsæt et fed presset hvidløg og svits det hurtigt af. Tilsæt hvidvin og lad det simre et par minutter, så alkoholen kan fordampe.
  • Tilsæt citronolien og pastaen. Rør godt sammen og tilsæt lidt af pastavandet, omkring 0,5-1 dl. Måske du skal bruge mere eller mindre – det afhænger af din pasta og sauce. Vend godt sammen til pastaen er al dente – har lidt bid.
  • Smag til med salt og friskværnet peber og gerne mere citron (skal og saft). Servér med rigeligt friskrevet parmesan. Top evt. med friske krydderurter efter behov, fx basilikum, estragon eller timian.
  • Server med det samme.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tonnarelli al limone er en italiensk klassiker

I Italien bruger man gerne pastatypen Tonnarelli til citronpasta, og derfor kaldes retten altså også tonnarelli al limone. Tonnarelli hedder også spaghetti alla chitarra og minder sådan set om spaghetti – bare at pastaen er firkantet i stedet for rund. 

Tonnarelli kan nu være ret svært at få fat i i Danmark, så jeg anbefaler at man bruger almindelig spaghetti eller linguine. Bucatini kan også fint bruges. Altså helst en lang slags pasta. Det passer nemlig bedst til saucen. Her lavede vi vores egen hjemmelavet pasta på vores pastamaskine – dét kan noget!  

Er du vild med pastaretter hvor det er spaghetti der er typen af pasta man bruger, så kan jeg anbefale dig at prøve den lækre Pasta Puttanesca, eller en meget simpel, billig og nem pastaret i tomatsauce.

Tip: Hvis du er glad for pasta, kan du se over 50 opskrifter på pastaretter til aftensmad.

citronpasta

Verdens hurtigste pasta med citron og parmesan

Tonnarelli al limone
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments