Chokoladegrød med kakao
Chokoladegrød, dét er altså guf! Jeg knus-elsker simpelthen grød og som jeg har nævnt før, så spiser jeg det næsten dagligt. Ihvertfald i perioder, særligt i de kolde måneder. Jeg har altid en “basis-opskrift” på grød, som jeg bruger hver gang, hvor jeg ind imellem tilføjer lidt ekstra smag eller ingredienser.
Chokoladegrød
Ingredienser
- 1 dl grovvalsede havregryn*
- 1 spsk chiafrø*
- 2,5 dl mandeldrik*
- 1 spsk kakaopulver*
- 20 g mørk chokolade
- ¼ tsk flagesalt
- 1 spsk agavesirup*
Serveringsforslag
- ½ stk banan
- 1 spsk peanutbutter*
- 20 g mandler*
Fremgangsmåde
- Kom havregryn og chiafrø med mandeldrik i en gryde og bring det i kog.
- Tilsæt kakaopulver, chokolade, salt og agavesirup. Lad det koge i 1-2 minutter under omrøring, til den er fast og cremet.
- Top med hvad du lyster – jeg brugte banan, peanutbutter, hakkede mandler og mørk chokolade
Chokoladegrød: En grød med chokolade
I dag har grøden fået nye ingredienser i sig. Jeg har lavet en lækker og cremet kakaogrød med chokolade og kakaopulver, som farven fint røber. Det smager virkelig lækkert – specielt hvis du kombinere det med banan og peanutbutter på toppen eller hjemmelavet hasselnøddesmør.
Der er desuden også chokolade i – så lækkert! Udover det, har jeg også toppet med lidt ekstra salt- og sødt i dag. Her mener jeg chokoladekugler og saltmandler.
Grød er dejligt mættende og du kan altid bare undlade chokolade og kakaopulver, hvis du ikke bryder dig om tanken. Men prøv det – det er slet ikke værst med sådan en chokoladegrød til morgenmad.