Broccolitærte med feta og forårsløg
I dag vil jeg gerne dele en ny madtærte opskrift med jer – nemlig denne broccolitærte med fetaost og forårsløg. Det er altså en vegetarisk tærte, som har en skøn smag samt god tekstur fra broccolien og den sprøde tærtebund. Opskriften er super nem, og så er denne tærte fantastisk at lave til aftensmad, da tærten passer sig selv i ovnen. Den er desuden også god kold, fx til frokost eller madpakken næste dag.
Når jeg laver madtærter bruger jeg min opskrift på grov tærtedej, for at tilføje lidt mere fuldkorn og mæthed til retten. Broccolitærten er derfor super sund, da den indeholder masser af gode fibre og proteiner. Tærtebunde er en enkel og nem opskrift, som består af mel, olie, salt og vand. Disse ingredienser skal blot røres sammen, rulles ud og bages – netop denne opskrifter giver den skønneste sprøde bund.
Vegetarisk madtærte med broccoli og fetaost
Denne skønne tærte med fyld af broccoli og feta er en dejlig vegetar ret, med en skøn sprød hjemmelavet tærtebund, masser af broccoli, forårsløg, feta samt en krydret og luftig æggemasse. Fetaosten bidrager med ekstra proteiner og smag – det skal du virkelig prøve at tilføje.
Tip! Hvis du ikke bryder dig om feta, kan du også bruge hytteost – det smager dog ikke af så meget, men det giver alligevel noget tekstur og fylde. Lidt skiver af gedeost vil også være lækkert!
Inspiration til flere tærte-opskrifter: Porretærte med bacon og laksetærte med spinat
Nem opskrift på broccolitærte med masser af smag
Denne klassiske broccolitærte er virkelig en skøn tærte, som er blevet en favorit hos mig. Jeg har efterhånden mange favoritter, men jeg elsker altså bare hjemmelavede tærter – man kan lave så mange gode smagskombinationer, og så er det en vidunderlig måde at bruge grøntsager på der ellers er lidt kedelige.
I denne tærte er broccolien dominerende, og når den bages i ovnen, får den en dejlig mildhed og konsistens. Det er nok den bedste broccolitærte jeg har smagt, og fyldet er krydret med både muskatnød og timian – to skønne smagsgivere! Derudover er der finthakket forårsløg i broccolitærten, som også bidrager med smag.
Broccolitærte med feta
Ingredienser
Tærtebund
- 100 g ølandshvedemel
- 100 g hvedemel
- 100 ml vand
- 50 g olivenolie*
- 1 tsk flagesalt
Fyld
- ½ stk broccoli
- 2 stk forårsløg
- 3 kviste frisk timian
Æggemasse
- 5 stk æg
- 150 g creme fraiche 18 %
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 tsk muskatnød*
- 80 g feta
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
Tærtebund
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Alle ingredienser æltes sammen.
- Smør en tærteform på cirka 25 cm med lidt smør eller olie.
- Rul tærtedejen ud med en kagerulle og tryk den ned i en tærteform.
- Prik huller med en gaffel og forbag bunden i ca 8 minutter.
Fyld
- Skær broccolien i mindre buketter og snit forårsløg samt timian fint.
Æggemasse
- Pisk æg, creme fraiche sammen og timian sammen.
- Tilsæt salt, peber, muskatnød, smuldret feta og forårsløg i.
- Fordel broccoli bunden af den forbagte tærtebund og hæld æggemassen henover.
- Bag tærten i ca. 35 minutter til æggemassen har sat sig.
Tilbehør til broccolitærte
Jeg elsker at spise en af mine simple grønne salat til min broccolitærte, men det er ikke en nødvendighed da tærte i sig selv mætter super godt. Af salater kunne det være denne hurtige grøn salat eller en sprød spinatsalat med edamame bønner og blomkål.