Små ting fra juli

Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace

Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glaceGedeost salat med friske figner er én af mine yndlingssalater. Generelt bare retter, hvor gedeost er inkorporeret. Det er ikke alle der er så glad for smagen af gedeost, men så snart den bliver komplimenteret af en hjemmelavet glace er det altså toppen. Det søde element giver et dejligt modspil til den gennemtrængende smag, gedeosten har.

Figner er så småt begyndt at titte frem nu, fordi sæsonerne er helt forskudt denne sommer. Det er både på godt- og ondt, synes jeg. Så selvom jeg er ked af, at jeg ikke fik spist nok jordbær, trøster jeg mig selv med at andet godt kommer nu. Jeg elsker figner, så hér klager jeg ikke.

Salaten er god til forret, som tilbehør til et stykke kød eller blot som den er – måske med et lækkert hjemmebagt brød til. Det gjorde min veninde Anna og jeg og vi blev mætte.

Elsker du også gedeost, kan du se flere opskrifter her: Brød med gedeost, pesto og granatæble / Spinattærte med gedeost og karamelliserede rødløg / Spinattærte med gedeost og karamelliserede rødløg.

{ Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace, 3-4 personer }

salat
100 g valgfri salat, gerne feldsalat
4 friske figner, grønne eller lilla
1 rulle gedeost
50 g valnødder

balsamico glace:
0,5 dl balsamico
1 spsk honning
et lille nip flagesalt


Balsamico glace:
Kom balcamico på en pande, og lad den simre ved middelvarme, indtil halvdelen er fordampet. Tilsæt honning og salt. Rør i et par minutter med en dejskraber. Din glace skal være rimelig fyldende, når du tager den af varmen, men mere tyktflydende. Lad den køle lidt af.

Tænd ovnen på 180°.

Skær gedeosten i 4-5 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 5-7 min., til gedeosten begynder at boble.

Skyl salaten. Skær fignerne i både. Rist valnødder på en tør pande, til de har taget farve.

Server salat med den bagte gedeost, figner og valnødder. Top med glacen. Velbekomme. Servér evt. med et godt hjemmebagt fuldkorns foccacia.

Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små ting fra juli