Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace
Udskriv
5 fra 3 stemmer

GEDEOST SALAT MED FRISKE FIGNER, VALNØDDER OG BALSAMICOGLACE

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Aftensmad, Salat
Antal: 4 Personer

Ingredienser

Salat

  • 100 g salat, valgfri - gerne feldsalat
  • 4 stk friske figner
  • 1 rulle gedeost
  • 50 g valnødder*

Balsamico glace

  • 0,5 dl balsamico
  • 1 spsk honning
  • et nip salt

Sådan gør du

Balsamico galce

  • Kom balcamico på en pande, og lad den simre ved middelvarme, indtil halvdelen er fordampet. Tilsæt honning og salt.
  • Rør i et par minutter med en dejskraber. Din glace skal være rimelig fyldende, når du tager den af varmen, men mere tyktflydende. Lad den køle lidt af.

Salat

  • Tænd ovnen på 180°.
  • Skær gedeosten i 4-5 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen i 5-7 min., til gedeosten begynder at boble.
  • Skyl salaten. Skær fignerne i både. Rist valnødder på en tør pande, til de har taget farve.
  • Server salat med den bagte gedeost, figner og valnødder. Top med glacen. Velbekomme.

Noter

TIP: Brug grønne eller lilla figner.