Salat med blåbær, feta, ærter og avokado

Sundere rabarbertrifli med knas

Lad os blive fortsætte lidt med rabarberne, nu de er i sæson. For et par uger siden bagte jeg sunde rabarbermuffins, som virkelig blev gode. De blev spist i løbet af kun få dage herhjemme. Eftersom jeg fik et kæmpe bundt med hjem, valgte jeg at fryse resten ned, så jeg senere kunne tage dem op til en portion rabarberkompot.

Jeg synes virkelig rabarberkompot er lækkert og jeg bruger det på dagligt på min morgenmad (pandekager, vafler skyr, yoghurt eller grød), når de er i sæson. Det ryger ret hurtigt, så derfor laver jeg altid en stor portion.

I denne opskrift har jeg valgt at bruge kompotten til en trifli, som jeg spiste her til morgen. Den anden gemmer jeg til senere som en snack/dessert. Selve triflien består egentlig bare af kompotten, lagt i lag med (vanilje)skyr og en sukkerfri müsli. Du kan evt. købe en honningristet eller afprøve denne.

{Sundere rabarbertrifli med knas, to pers. }

rabarberkompot:
400g rabarber, skåret i mindre stykker (1 x 1 cm)
1 dl SukrinGold
1 tsk vaniljepulver
1/2 dl vand

skyr, evt. vanilje
sprød sukkerfri müsli


Rabarber skæres og lægges i en gryde med vand sammen med de andre ingredienser, hvor det langsomt skal koges i 10-15 minutter, afhængig af hvor grov du vil have din kompot. Nu skal det bare afkøle også kan du nyde det.

Start med et lag skyr. Derefter rabarberkompot og müsli. Fortsæt sådan til dit glas er fyldt op. Velbekomme.

2 kommentarer

  • Hvor er du bare sød

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej søde! Nu har jeg luret lidt rundt på din side i dag, og hvor er den dog bare smuk! Viiiirkelig smukt layout og dejlige billeder. Måtte lige dele, for har hidtil kun set den over telefon, og den er bare endnu flottere på computer!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med blåbær, feta, ærter og avokado