Sundt bananbrød uden mel og raffineret sukker
Dette er et sundt bananbrød med havregryn, så det er glutenfrit – faktisk helt uden mel. Banan i bagværk smager bare skønt. Modne bananer bidrager nemlig til en dejlig sødme. Min opskrift på sundt bananbrød indeholder dog mørk chokolade, da jeg synes det hører sig til.
Sådan et nybagt sundt brød med banan er super lækkert, særligt med lidt smør på. Brødet er luftigt og saftigt samt nemt at bage. Hvis du lige som mig er vild med banankage, men godt kunne tænke dig at prøve noget der er lidt sundere, så kan jeg virkelig anbefale dig at prøve denne opskrift på et sundt bananbrød med chokolade.
Sundt bananbrød
Ingredienser
- 100 g dadler* (vægt uden sten)
- 50 g mørk chokolade
- 50 g havregryn*
- 50 g mandler*
- ¼ tsk flagesalt
- 1 tsk vaniljepulver*
- 1 tsk bagepulver*
- 2 spsk kokosolie*
- 3 stk bananer
- 2 stk æg
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180°, varmluft.
- Fjern stenene fra dadlerne. Hak den mørke chokolade i grove stykker.
- Blend havregryn og mandler til mel og rør salt, vaniljepulver og bagepulver i.
- Blend kokosolie, banan, dadler og æg – vend nu det hele sammen og tilsæt chokoladestykkerne.
- Hæld dejen ned i en form, beklædt med bagepapir. Jeg brugte en aflang rugbrødsform på 21 cm.
- Bag kagen i ca. 15-20 minutter til den er let gylden – tjek med en kødnål eller gaffel om brødet er færdigbagt.
- Lad bananbrødet køle af inden du spiser det.
Serveringsforslag
- Nyd eventuelt et stykke med smør eller peanutbutter.
Nem opskrift på et sundt bananbrød med havregryn
Jeg kiggede mine opskrifter igennem, hvor banan indgår og jeg blev inspireret af min første opskrift på sund banankage. Jeg havde nogle bananer i skålen, som var godt modne, så jeg besluttede mig for at bage et sundt bananbrød.
Til forskel fra sund banankage som er bagt med fuldkornsmel har jeg valgt at lave dette bananbrød med havregryn, og dermed glutenfrit. Opskriften på bananbrødet er uden mel, men er bagt med mandelmel og havregryn. Det giver en rigtig dejlig smag og tekstur til brødet.
Med kun 10 ingredienser, så har du et svampet brød med banan, som smager fantastisk. Og så er det tilmed super nemt at lave. Fjern blot stenene fra dadlerne, hak chokoladen groft. Havregryn og mandler blendes til mel. De tørre ingredienser blandes i havre- og mandelmelet. Kokosolie, banan, dadler og æg blendes og til sidst vendes de tørre ingredienser og chokoladen i. Dejen hældes i en rugbrødsform og bages i ca. 15-20 minutter, til bananbrødet er gyldent. SÅ lækkert!
Bag et sundt bananbrød uden sukker
Her får du et sundt bananbrød med dadler. Opskriften er uden sukker, da de modne bananer udgør en skøn sødme i sig selv – det er derfor ikke nødvendigt med ekstra tilsat sukker (hvis du spørger mig). Der er til gengæld lidt dadler i bananbrødet, for at give lidt ekstra sødme. Det giver en skøn svampet tekstur.
Sund opskrift på bananbrød med lidt chokoladestykker
Ligesom med min opskrift på banankage, så har jeg valgt at komme en masse mørk chokolade i dette svampede brød med banan. Det skal der nemlig til – altid vigtigt med chokolade.
Selvom det er et sundt bananbrød, så tænker man ikke over at der mangler sukker. Dette sunde bananbrød med chokolade smager fantastisk og så er det lækkert svampet og saftigt. Man kan nok godt fornemme det på billederne, tænker jeg 😉