Annonce

Bountykugler

Opskrift på bountykugler

Bountykugler smager fantastisk og er virkelig nemt at lave selv. Så hvis lysten til noget med kokos melder sig, er disse kokoskugler helt vildt lækre. De er bløde i midten og har en skal af chokolade om sig, som giver et lille knæk når du tager en bid af den. Dog må man ikke sammenligne dem én til én med den ægte Bounty bar, men de kommer altså stærkt efter. Det tør jeg godt love.

De små kugler her, som hovedsageligt er lavet på kokos kræver ikke meget tid i køkkenet. Det er derfor også en opskrift du kan tage din børn med igennem. Om ikke andet, så vil de sikkert elske at få dem serveret. 

Bounty konfekten kan laves til fødselsdage, familiekommensammen, som fredagsslik eller som en del af noget sødt til både jul og nytår. 

Sunde bounty kugler

Bountykugler

Hjemmelavede bountykugler med kokosmælk, kokosmel og mørk chokolade. Opskriften er uden sukker og smager virkelig godt.
4,84 fra 6 stemmer
Antal: 30 Stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
Køletid2 timer 45 minutter
I alt3 timer 5 minutter

Ingredienser

Drys

Fremgangsmåde

  • Du skal kun bruge den fede del af kokosmælken, som du får ved at stille en dåse kokosmælk på køl i minimum to timer før brug, således mælken kan dele sig i to dele: Kokosmælk og kokosvand. Det er kokosmælken du skal bruge.
  • Bland kokosmælken, altså den fede del med kokosmel, kokossukker, vaniljepulver og et nip salt.
  • Rør det godt sammen til en samlet masse. Sæt på køl i 30-45 minutter.
  • Tag massen ud fra køl og form til små kugler.
  • Smelt chokolade over vandbad og overtræk kuglerne.
  •  Pynt med kokos, mens chokoladen ikke er størknet. 
  • Sæt dem på køl, til de skal nydes.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

”Sunde” bountykugler med kokosmælk

Hvad gør dem sunde? I virkeligheden handler det for mig altid om at fylde min krop med råvarer der er så lidt forarbejdet som muligt – og økologiske. Det kan man ikke sige om den færdigkøbte variant. Når du laver dine egne Bounty kan du være sikker på ingredienslisten, hvorfor du også selv styre råvarerne. Det handler altså ikke om kalorierne, men næringen. 

Hovedingrediensen er kokos, og det som er omdrejningspunktet for hele opskriften. I opskriften finder du både kokosmælk og kokosmel, sågar også kokossukker. Det er al indholdet i dåsen med kokosmælk i der skal bruges – det er kun den fede del af mælken. Når dåsen med kokosmælk sættes i køleskabet, deler mælken sig i sin henholdsvis fede del og kokosvand. Her er det kun den fede del, altså kokosmælken der skal bruges. 

Bountykugler med kokos

Læs også: Vil du fortsætte lidt i de sundere udgaver, så vil du måske også kunne lide min opskrift på sunde snickers eller sunde bountybarer.

Nem opskrift på bountykugler overtrukket med chokolade

Det er nok ikke første gang du ser disse lækre og sundere bountykugler florere på diverse medier – og det er nok heller ikke sidste gang. Men alligevel har jeg også lyst til at dele min version med Jer. 

Først skal kokosmassen bare røres sammen og derefter formes til kugler. Efter de er formet, sættes de på køl og bagefter overtrækkes de med mørk eller lys chokolade. Til sidst pyntes de med lidt kokosmel, men du kan med fordel og bruge tørrede blomster, hakkede mandler eller frysetørrede bær. 

Der bliver cirka 30 bountykugler ud af opskriften, og du skal helst opbevare dem på køl i en lufttæt beholder. 

Prøv også: Snickerskugler med chokoladeovertræk!

Kokos konfekt til den søde juletid

Julen står for døren og det samme gør alle de dejlige søde fristelser. Jeg elsker julen for netop det, og der må ikke mangle julegodter. Disse kugler lavet med kokos og chokolade er helt perfekte at lægge på et fad, sammen med andre godter. Fx dadelkugler, hvis vi nu skal forblive i kategorien med kugler, så kan jeg også anbefale mozartkugler, der består af marcipan, nougat, en hasselnød og mørk chokoladeovertræk.

.. Også til nytår kan de være lækre! Når julen er overstået, og næste kapitel i bogen er nytår kan jeg også anbefale dig disse – eller faktisk bare året rundt. Som en sidemand til den ellers famøse kransekage når klokken slår 12, foreslår jeg at du servere lækre bounty kugler.

Sunde bountykugler
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments