Sukkerfri squashkage med ostecreme

Det her er den hidtil bedste sunde squashkage jeg nogensiden har smagt og for den sags skyld, også bagt! Kagen er uden sukker og rimelig fedtfattig. Jeg har bagt kagen med min gode veninde. Vi elsker begge at eksperimentere med sunde alternativer og gør det ofte i selskab med hinanden.
Dem der er fyldt med sukker, smør og hvedemel siger vi nu heller ikke nej tak til, haha. Og derfor er en gulerodskage med ostecreme også en af mine yndlingskager!
Har du lyst til en sundere variant af den klassiske kage? Så prøv en sukkerfri squashkage! Det er en lækker og nærende kage uden sukker. Det kan være en god ide at lave den sammen med dine børn eller venner, da den er nem at lave. Se opskriften nedenfor.

Sukkerfri squashkage
Ingredients
Squashkage
- 325 g squash
- 2 stk æg
- 45 g Sukrin Gold
- 65 g grovvalsede havregryn*
- 100 g mandler*
- 1 tsk bagepulver*
- 1 tsk kanel*
- 1 tsk stødt kardemomme*
- 30 g kokosolie*
Frosting
- 100 g flødeost (evt. light)
- 35 g skyr
- 15 g honning
- 2 tsk vaniljepulver*
- ½ stk citron
Køkkenudstyr
- Kageform 20x20cm
Fremgangsmåde
Squashkage
- Tænd ovnen på 200° varmluft.
- Riv squash groft i en skål. I en anden skål piskes æg og Sukrin til en luftig konsistens.
- Lav havre- og mandelmel ved at blende det fint.
- Tag endnu en skål og bland de tørre ingredienser sammen: bagepulver, kanel og kardemomme, havre- og mandelmel.
- Bland de revet squash sammen med de pisket æg og rør det sammen med de tørre ingredienser.
- Smelt kokosolien og bland det i kagedejen. Smør en form (vi brugte en kageform på 20 x 20 cm) og hæld dejen heri. Bag kagen i 20 minutter i midten af ovnen.
Frosting
- Pisk flødeost, skyr og honning.
- Bland vaniljepulver, citronskal og saft i.
- Smøres på kagen, når den er afkølet.
Sukkerfri squashkage med fedtfattig flødeostcreme
Har du brug for et sundere alternativ til almindelige kager? Så skal du prøve denne opskrift på sund og sukkerfri squashkage! Det er den perfekte måde at nyde noget sødt uden at skulle bekymre sig om overskydende sukker. Vi har tilpasset denne opskrift til at indeholde mindre fedtstoffer end en almindelig kage, så du får et lækkert resultat uden at skulle kompromittere med smagen.
TIP!
Opskriften er glutenfri, da den kun er lavet på nødder og havregryn, som du kan få glutenfrie.
Til kagen lavede vi en en creme til at komme ovenpå, som er lavet på flødeost, honning, skyr, vaniljepulver og citron. Uhm.. Vi kiggede på hinanden og blev ret hurtige enige om, at den her creme smager af koldskål. Jeg vil derfor gerne dele opskriften med Jer, så den måske kan blive én del jeres favoritter også.


En nem opskrift på sund squashkage med kanel og kardemomme
Denne saftige og sunde squashkage er bagt med kanel og kardemomme – det er næsten et must at komme disse varme krydderier i kagen. De tilføjer nemlig en dejlig smag til kagen, som er helt vidunderlig i kombination med den fedtfattige flødeostecreme der kommer ovenpå.
Jeg håber I er lige så vilde med kagen som mig – og den kan nydes med ekstra god samvittighed. Kagen her er allerede gået hen og blevet én af mine favoritter.
Denne opskrift er så simpel at følge, at selv begyndere kan få succes. Det er en fantastisk måde at tilføje et sundt twist til din søde tand eller hvis du/kender nogle der er deabetiker. Den dejlige smag af sød squash og de krydrede kanel og kardemomme vil helt sikkert gøre denne kage til en favorit.

Ofte stillede spørgsmål
Hvor længe kan en squashkage holde sig frisk?
En squashkage kan holde sig frisk i op til 3-5 dage, hvis den opbevares på køl. Det er vigtigt at sikre, at kagen er godt lukket og ikke står i længere tid i rumtemperatur, da det kan forringes kagens kvalitet. Når kagen er lavet med forskellige friske ingredienser, skal den opbevares i køleskab. Dette for at undgå, at mejeriprodukter, æg osv. udsættes for høj temperatur, hvilket kan øge risikoen for bakterievækst.
Kan man fryse kagen?
Squashkagen kan både spises den dag, hvor den er bagt, eller den kan fryses og spises senere. Frys den dog ned uden ostecremen på.
