Stegte pastinakker med honning og rosmarin

pandestegte pastinakker med smør og rosmarin

Jeg elsker et simpelt tilbehør til aftensmaden, og det må man sige at disse stegte pastinakker med honning og rosmarin er. De er enormt nemme at lave og så smager de virkelig godt. Når honningen tilsættes får de nemlig mulighed for at blive helt gyldne og karamelliserede, hvilket gør dem mere spændende at spise.

De smørstegte pastinakker passer perfekt til alt fra kylling, fisk og kød. Jeg kan virkelig anbefale dig at lave dem, hvis du elsker pastinakker.

Smørstegte pastinakker med honning og rosmarin

Disse møre pastinakker har sådan en lækker og langt mere interessant smag når der tilsættes rosmarin og honning til panden. De får en lækker glaseret overflade, hvilket gør dem mere spændende at spise, fremfor hvis de blot er stegte i smør alene.

Det er altså en lækker opskrift med pastinakker, som du må prøve!

Inspiration til andre stegte grøntsager:
Stegte rosenkål med hasselnødder og citron, Stegt squash med rucola og pesto, Stegt blomkål med brunet smør.

Opskrift på pastinakker stegt på panden

Det er utroligt nemt at lave stegte pastinakker. Jeg steger dem på en varm pande i lidt olie, efter jeg har skåret dem i halve. Når de begynder at tage lidt farve, skruer jeg ned. Herefter tilsætter jeg rosmarin, smør og steger yderligere 30 sekunder. Til sidst tilsætter jeg honning og en halveret citron, som får lov at karamellisere.

Når pastinakkerne er ved at være godt stegte, gyldne og karamelliserede kommer jeg saften fra den grillede citron henover, lige inden servering. Det smager så vidunderligt! Det er vigtigt at give de pandestegte pastinakker noget syre, da de ellers er meget søde.

pandestegte pastinakker med smør og rosmarin

Stegte pastinakker med honning og rosmarin

Stegte pastinakker med honning og rosmarin er en vidunderlig tilbehør til fx kylling. Pastinakkerne steges i smør på panden, til de bliver helt karamelliserede.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 6 stk pastinakker
  • 30 g olivenolie*
  • 2 kviste rosmarin
  • 15 g smør
  • ½ stk citron
  • 20 g honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skræl pastinakkerne og skær dem i halve.
  • Steg dem på en varm pande i olivenolie 3-4 minutter, indtil de begynder at tage lidt farve. Skru lidt ned for varmen og tilsæt rosmarin og smør og steg yderligere 30 sekunder.
  • Kom honning og en halv citron med skærefladen nedad og lad det hele karamellisere i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.
  • Kom saften fra den grillede citron henover lige inden servering.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad kan jeg servere til?

De stegte pastinakker er meget nemme at lave, og du kan hurtigt lave dem mens du sætter kylling i ovnen. Enten en helstegt kylling eller kyllingelår. Sammen med en simpel salat til også og en lækker dip.

Du kan også servere de smørstegte pastinakker som tilbehør til noget lækkert mørt kød, fx en hel oksemørbrad eller en langtidsstegt lammekølle.

Stegte pastinakker med honning og rosmarin
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments