Squash galette med parmesan og pinjekerner
Smuk, smagsfuld og lækker squash galette, lavet med grønne og gule squash. Her får du en fantastisk smuk servering, som jeg selv laver igen og igen.
Skal aftensmaden stå på en nem og indbydende tærte? Så behøver du ikke lede længere, for denne opskrift på galette med squash er nemlig nem og SÅ lækker. Squash galette, ja faktisk galette generelt, er genial hverdagsmad, fordi det er så hurtigt lavet. Især hvis du forbereder tærtedejen i forvejen eller køber en færdiglavet.
Min opskrift på squash galette tager maks 40 minutter at lave – og det er altså inkl. 25 minutter i ovnen. Skal du bikse en dej sammen først, tager det selvfølgelig lidt længere, men til gengæld bliver det også virkelig lækkert med en hjemmelavet dej.
Smuk squash galette med gul og grøn squash
En squash galette er noget så simpel at lave: Rul dejen ud, smør creme fraiche dressing på bunden, læg squashskiverne på, fold kanterne over tærten – bag. Men på trods af, at det er simpelt, så ser det dæleme smukt ud.
Jeg lægger squashskiverne i et mønster, hvor jeg skiftevis lægger en grøn skive og en gul skive i en spiral mod midten. Lidt ligesom hvis man lavede Ratatouille på den måde Remy laver det i Ratatouille-filmen.
Vild med ideen om den simple, men indbydende galette? Så får du endnu en opskrift på galette med på vejen – nemlig denne galette med spinat og gedeost eller tomatgalette med ricotta og pesto.
Prøv også: En skøn ret med spaghetti squash, pesto og bagte tomater eller squashlasagne.
Opskrift på squash galette med creme fraiche og masser af krydderurter
Min opskrift på squash galette er en nem opskrift med squash.
Jeg bruger både grønne og gule squash til min opskrift. Farvespillet giver nemlig et skønt udtryk. Gule squash kan godt være lidt sværere at finde, men prøv i velassorterede supermarkeder, i bazaren eller på et grøntmarked. De to squash smager ens, så smagsmæssigt er det ikke jordens undergang, hvis du kun kan finde grønne squash.
Udover squash er der en hjemmerørt creme fraiche dressing i bunden af tærten, der laves ved at creme fraichen røres med olivenolie og finthakket timian og rosmarin. Det giver en vidunderlig smag, og det passer utrolig godt til galette med squash. Hvis du er glad for timian og rosmarin, kan du med fordel komme mere i creme fraichen. Du kan også tilføje hvidløg eller chili – eller hvad du nu ellers kunne have lyst til.
Galette med squash
Ingredienser
Tærtedej (eller du kan bruge 1 færdigkøbt tærtedej)
- 160 g hvedemel
- 40 g fuldkorns speltmel
- 100 g vand
- 50 g olivenolie*
- 8 g flagesalt
Fyld
- 2 stk squash
- 150 g creme fraiche 18 %
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 1 kviste rosmarin
- 2 kviste frisk timian
- salt og friskkværnet peber
- 20 g pinjekerner
Desuden
- 30 g Parmesan
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 180° varmluft.
- Rør alle ingredienserne til tærtebunden sammen, indtil du har en homogen og smidig dej. Rul dejen ud med en kagerulle, på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Skær squash i tynde skiver. Jeg brugte et mandolinjern.
- Rør creme fraiche, olivenolie, finthakket rosmarin, finthakket timian, salt og friskkværnet peber sammen i en skål.
- Smør creme fraiche dressingen ud på bunden (ikke helt ud til kanten) og læg squashskiverne i et fint mønster oven på. Drys evt. med lidt frisk timian.
- Fold kanterne ind over tærten.
- Pensl kanten med vand eller lidt olivenolie.
- Bag tærten i en i ca. 25 minutter, til den er gylden og squash er tilberedt. OBS! 5 minutter før galetten er færdig drysses med pinjekerner – bag nu galetten færdig.
- Riv parmesan ud over tærten inden den serveres.
Opskrifter med squash
Hvis du er vild med squash, kan jeg varmt anbefale dig denne smukke og skønne squashsalat med urtepesto og ristede pinjekerner på en bund af ricottacreme. Den er god som en antipasti eller som tilbehør til aftensmaden. Du kan også servere den til brød.