Rødbederisotto

risotto med rødbede

Rødbederisotto er en skøn vegetarisk risotto med masser af smag – både fra rødbederne, hvidvin, løg og Parmesan. Risotto med rødbede er en skøn vinterservering, og så har den en vidunderligt pink farve. Det skyldes de friske rødbedetern, som tilsættes til risottorisene og de øvrige ingredienser.

Jeg elsker en god klassisk risotto, men jeg elsker også at tilsætte sæsonens råvarer i risotto. Derfor finder du også en masse forskellige risotto variationer her på bloggen, blandt andet en opskrift på svamperistotto, græskarrisotto og tomatrisotto.

nem rødbederisotto opskrift

Rødbederisotto

Rødbederisotto er en skøn vinterrisotto med masser af smag. Det er vegetarisk risotto med en smuk pink farve.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 1 stk rødbede
  • 1 stk løg
  • 10 g smør
  • 150 g risottoris
  • 50 ml hvidvin
  • 1000 ml grøntsagsboullion*
  • 50 g Parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 bundt kørvel

Fremgangsmåde

  • Skræl rødbeden og skær den i små fine tern, og stil til siden.
  • Hak løget fint og steg det i smørret indtil de er klare.
  • Kom risottorisene på og steg dem med i ca. 30 sekunder.
  • Kom vinen på og lad alkoholen fordampe.
  • Kom herefter grøntsags bouillonen i lidt efter lidt under konstant omrøring. Efter 5-6 minutter kommes rødbederne i og røres med i yderligere ca. 10 minutter.
  • Kom revet parmesanen i og smag til med salt samt peber.
  • Servér og pynt af med kørvel.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

En lækker cremet rødbederisotto med den smukkeste røde farve

Hvis du elsker rødbede, så vil denne rødbederisotto nok være lige noget for dig. Den smager virkelig dejligt, og så har som sagt den smukkeste pink farve. Den er virkelig en fryd for øjet, og helt perfekt til aftensmad. Den er virkelig blevet en hverdagsfavorit hos mig.

De dejlige rødbeder er jo i sæson i de kolde måneder, og det er kun en god ting – fordi sådan en varm risotto er perfekt på en vinterkold dag. På toppen kommer jeg frisk kørvel, men her kan du også bruge lidt friskplukket timian. Og så er der selvfølgelig Parmesan på. Det er et must når jeg spiser risotto.

Opskrift på risotto med rødbeder

Det er supernemt at lave sådan en rødbederisotto. Du skal bruge virkelig få ingredienser, og du kan købe dig til alle råvarerne i alle supermarkeder. Opskriften er beregnet til to personer, men hvis I er meget sultne eller er flere der spiser med, kan du sagtens fordoble mængderne.

Har du en risottorest i overskud?

Hvis du har en rest risotto i overskud kan du bruge den til nye spændende retter.

Risottokugler – friterede og sprøde!
Tidsforbrug 20 minutter
Gå til opskriften
opskrift på ristottokugler
Risotto deller – stegt på panden
Tidsforbrug 15 minutter
Gå til opskriften
risotto frikadeller
rødbederisotto opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1007
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments