Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Risotto med ærter, parmesan og urteolie
Mens ærterne stadig er i sæson, vil jeg skynde mig at dele denne herlighed af en risotto med jer. Herlig, simpel og let mad er lige hvad risotto kan være. Den kan også være tung, som fx denne græskarspeltotto, men dem gemmer vi til efteråret. Lige nu bliver vi hængeden lidt ved den sommerlige version. Da sensommeren stadig er over os lidt endnu er denne risotto derfor stadig et godt bud på en lækker ret du kan servere for dine gæster her i august.

RISOTTO MED ÆRTER

Jeg kan spise ristotto året rundt – jeg synes det er en fantastisk spise og en ret, som jeg laver ind imellem. Både for gæster, men også til hverdag. Risottoen er med friske ærter, men du kan som alternativ sagtens anvende frosne – det er også en tand mere budgetvenligt, men så længe råvarerne er i sæson vil jeg klart anbefale dig de friske. Den smukke grønne farve skyldes spinat, der er blendet op med lidt olie og rørt i risottoen lige inden servering.

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

FÅ OPSKRIFTEN PÅ ÆRTERISOTTO HER:

5 fra 1 stemme
Risotto med ærter, parmesan og urteolie
RISOTTO MED ÆRTER, PARMESAN OG URTEOLIE
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Aftensmad
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Risotto
  • 400 g risottoris
  • 1 stk løg
  • 250 g ærter, gerne friskbælgede ærter, ellers frosne
  • 1 fed hvidløg
  • 1 L grøntsagsboullion
  • 75 g parmesanost, revet + ekstra til toppen
  • 2 dl hvidvin
Urteolie
  • 1/2 dl olie
  • 100 g friske urter, fx dild, persille eller hvad du har
Sådan gør du
Urteolie
  1. Skyl urter, og blend den med olien til du får en grøn flot farve. Brug en si og sigt pulpen fra urterne, til du har en ren grøn olie.

Risotto
  1. Pil løg og hvidløg, og hak det fint.


  2. Steg løg og hvidløg, uden at de tager farve. Tilsæt risottoris og hvidvin. Rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet. 

  3. Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til risene er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.


  4. Tilsæt parmesan og rør rundt - tilsæt evt mere. Smag til med salt og friskkværnet peper. Lige inden servering røres ærter og den grønne olie i - juster selv, hvor grøn du vil have retten.

  5.  Servér og pynt af med friske ærter, estragon og parmesan.

  6. Velbekomme. 

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Risotto med ærter, parmesan og urteolie
Mens ærterne stadig er i sæson, vil jeg skynde mig at dele denne herlighed af en risotto med jer. Herlig, simpel og let mad er lige hvad risotto kan være. Den kan også være tung, som fx denne græskarspeltotto, men dem gemmer vi til efteråret. Lige nu bliver vi hængeden lidt ved den sommerlige version. Da sensommeren stadig er over os lidt endnu er denne risotto derfor stadig et godt bud på en lækker ret du kan servere for dine gæster her i august.

RISOTTO MED ÆRTER

Jeg kan spise ristotto året rundt – jeg synes det er en fantastisk spise og en ret, som jeg laver ind imellem. Både for gæster, men også til hverdag. Risottoen er med friske ærter, men du kan som alternativ sagtens anvende frosne – det er også en tand mere budgetvenligt, men så længe råvarerne er i sæson vil jeg klart anbefale dig de friske. Den smukke grønne farve skyldes spinat, der er blendet op med lidt olie og rørt i risottoen lige inden servering.

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

FÅ OPSKRIFTEN PÅ ÆRTERISOTTO HER:

5 fra 1 stemme
Risotto med ærter, parmesan og urteolie
RISOTTO MED ÆRTER, PARMESAN OG URTEOLIE
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
45 min
 
Ret: Aftensmad
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Risotto
  • 400 g risottoris
  • 1 stk løg
  • 250 g ærter, gerne friskbælgede ærter, ellers frosne
  • 1 fed hvidløg
  • 1 L grøntsagsboullion
  • 75 g parmesanost, revet + ekstra til toppen
  • 2 dl hvidvin
Urteolie
  • 1/2 dl olie
  • 100 g friske urter, fx dild, persille eller hvad du har
Sådan gør du
Urteolie
  1. Skyl urter, og blend den med olien til du får en grøn flot farve. Brug en si og sigt pulpen fra urterne, til du har en ren grøn olie.

Risotto
  1. Pil løg og hvidløg, og hak det fint.


  2. Steg løg og hvidløg, uden at de tager farve. Tilsæt risottoris og hvidvin. Rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet. 

  3. Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til risene er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.


  4. Tilsæt parmesan og rør rundt - tilsæt evt mere. Smag til med salt og friskkværnet peper. Lige inden servering røres ærter og den grønne olie i - juster selv, hvor grøn du vil have retten.

  5.  Servér og pynt af med friske ærter, estragon og parmesan.

  6. Velbekomme. 

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Risotto med ærter, parmesan og urteolie

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu