Ramsløgsmayo
Forleden dag opdagede jeg at vi har ramsløg i vores have i sommerhuset, og det er jo et lille vidunder! Det skulle selvfølgelig fejres med en ny opskrift – ramsløgsmayo for det er SÅ lækkert.
Ramsløgsmayo har en skøn, grøn farve og smager mildt af hvidløg – så det er en slags ramsløgs aioli. Opskriften er selvfølgelig kommet i godt selskab med mine andre opskrifter på mayonnaise, og jeg skal bestemt ha’ sådan et glas på køl fra nu af og til sæsonen er slut. Det er klart en ny favorit blandt mine ramsløgsopskrifter.
Ramsløgsmayo
Ingredienser
- 2 stk æggeblommer
- 1 tsk dijonsennep*
- 0,5 stk citron
- 2-3 dl vindruekerneolie
- 12 blade ramsløg
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne, på nær olien, til en homogen masse.
- Blend herefter langsomt olien i, i en tynd stråle, til du opnår en mayonnaise konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Kom på afskoldet glas og opbevar i køleskab.
Nem opskrift på hjemmelavet ramsløgsmayonnaise
Min opskrift på ramsløgsmayo er en super nem opskrift. Det tager ikke mere end 5 minutter med en blender, og så har du den skønneste grønne aioli i en mild udgave.
Først skal alle ingredienserne, inklusive ramsløg og på nær olien, blendes, hvorefter olien tilføjes langsomt. Du skal kun bruge cirka 12 blade ramsløg, så det burde være til at plukke i have eller skov. Hvis ikke du har et godt spot til at plukke ramsløg, så kan du finde dem i velassorterede supermarkeder.
Grøn mayonnaise med ramsløg
Altså jeg elsker ramsløgsmayonnaise – for se lige den rene smukke farve, som er helt ægte og bare kommer på grund af ramsløgsbladene. Det ser så indbydende ud.
Ramsløgsmayonnaise kan spises til mange ting. Det er en god grøn mayo til laks fx varmrøget laks. Sådan en hjemmelavet ramsløgsmayo er også perfekt til fritter, både almindelig pommes frites og disse skønne bønnefritter, som jeg laver med et godt drys parmesan. Ramsløgsmayonnaise kan også sagtens bare serveres til et godt grydebrød for en simpel frokost.
Holdbarhed for ramsløgsmayonnaise
Hjemmelavet ramsløgsmayo har en holdbarhed på 3-4 dage – ligesom andre hjemmelavede mayonnaiser. Den kan holde længere tid hvis du ikke tager af den, eller bruger end skoldet ske til at tage med. Det bedste tip er selvfølgelig at bruge dine sanser til at tjekke om mayoen stadig er god.
Flere ramsløgs opskrifter
Nu hvor ramsløg er i sæson, er det bare med at udnytte den vilde grønne plante. Jeg har en masse andre opskrifter med ramsløg – her finder du alt fra ramsløgspesto og ramsløgssmør til syltede ramsløgsknopper som er genial til fx fisk og kartofler.
Jeg vil også slå et slag for min pasta med ramsløg, hvor pastaen koges al dente og vendes med en cremet grøn ramsløgscreme.