Raita med agurk og mynte – indisk yoghurtdip

Raita opskrift

Raita er den skønneste kølende, krydrede dip lavet på drænet yoghurt, som er rørt op med forskellige grøntsager og krydderier. Man kan lave raita med agurk og tomat, og af krydderurter er mynte mest brugt, men du kan også komme koriander i. Det er der i min opskrift, da jeg synes det smager dejligt. Jeg har også krydret min dip med stødt spidskommen, for at give den et lidt mellemøstligt præg. Det er naturligvis valgfrit. 

Raita er meget anvendt i det indiske køkken, da meget indisk mad er relativt krydret. Derfor er denne dressing perfekt, da den er mere let, frisk og syrlig – det er et fantastisk modspild til fx indiske curries. 

Raita dressing opskrift

Raita

Raita er en indisk dressing, som passer rigtig godt til mange indiske retter og naanbrød.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse0 minutter
I alt5 minutter

Ingredienser

  • 0,5 stk agurk
  • 350 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 tsk stødt spidskommen*
  • ½ bundt friske koriander
  • ½ bundt frisk mynte
  • 0,5 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Noter

TIP: Du kan komme stykker af tomater i din raita – det er lækkert og noget man gør i nogle dele af Indien.

Fremgangsmåde

  • Skær agurken i små tern/stykker.
  • Rør dressingen sammen af græsk yoghurt, spidskommen, grofthakket koriander samt grofthakket mynte og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Indisk raita dressing med mynte og koriander

Raita er meget brugt i det indiske køkken, da den skønne mynte-agurke-dressing er god at spise med varme krydrede retter. Den er god til curries som fx indisk dahl eller butter chicken, gerne serveret med kogte ris og/eller lune, luftige hjemmebagte naanbrød. Så har du altså et fuldendt og luksuriøst indisk måltid! 

Indisk mad er generelt mere krydret og stærkt, hvorfor raita har en kølende effekt samtidig med at den balancerer det krydrede måltid. Hvis du vil blive inspireret til hvad du kan servere raita til, kan du se alle mine opskrifter på indisk mad.

Raita dressing med agurk, mynte og yoghurt

Opskrift på raita med agurk og yoghurt

Raita dressingen er super nem at lave – det tager kun få minutter. Agurk og krydderurter skal nemlig kun hakkes og snittes, hvorefter de røres sammen med drænet yoghurt. Jeg bruger græsk yoghurt i opskriften, men som et alternativ til græsk yoghurt kan du bruge skyr eller creme fraiche. 

Jeg anbefaler at du bruger græsk yoghurt til dippen, så konsistensen bliver mere fast i konsistensen. Og af krydderurter er der både frisk mynte og koriander i, men du kan bruge din foretrukne. 

Agurk skæres i tern, men du kan også snitte dem på langs eller rive dem groft på et rivejern – lidt ligesom hvis det var en tzatziki. De to dressinger minder lidt om hinanden, ud over at tzatziki er den græske udgave

Raita er en skøn yoghurtdip til indiske retter

Du må altså prøve opskriften på den lækre hjemmelavet yoghurtdip, til dit næste indiske måltid. Jeg kan virkelig anbefale at spise raita til en krydret chicken tikka masala, sammen med naanbrød og ris. Eller generelt kan du med velbehag spise den til andre gode indiske gryderetter. 

TIP: Du kan komme stykker af tomater i din raita – det er absolut også delikat og noget man gør i nogle dele af Indien.

tilbehør til naanbrød
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1012
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments