Pasta med kantareller og rucola
Vi var i skoven forleden og fandt en god portion kantareller, som blev tryllet om til den lækreste pasta med kantareller. Hvis du følger med på min Instagram, så har du måske også set min video, hvor vi lavede hjemmelavet pasta med kantarellerne.
Pasta med kantareller er ny yndlings kantarel opskrift i samlingen. Generelt er det jo bare helt fantastisk at man kan gå ud, nyde naturen og få en af Danmarks lækreste ingredienser med sig hjem til et fantastisk måltid. Vi fandt også nogle Karl-Johan svampe på vores tur, som bestemt skal nydes.
TIP! Vil du lære at sanke svampe i skoven, så kan du læse min svampeguide lige her og blive klogere på, hvilke svampe du kan finde hvor og hvornår.
Denne opskrift på pasta med kantareller svarer til 2 sultne personer eller til 4 mindre portioner. Hvor meget du laver, kan du jo også lade komme an på, hvor mange svampe du kan finde.
Og hvis ikke du har heldet med dig i skoven, kan du tjekke mine andre pastaretter, hvor du garanteret kan finde en ret, der skal bruge dét, du har i køleren.
Opskrift på frisk pasta med kantareller og rucola
Opskriften her er virkelig nem og simpel faktisk. Når du har med pasta og kantareller at gøre, kan du nemlig få en fantastisk smagsoplevelse uden at skulle bruge mange ingredienser.
Hvis du ikke har sanket kantareller, kan de også købes. Gerne på et grøntmarked, hvor de ofte er friskere og derfor har mere smag.
Derudover tilføjer jeg friske urter og rucola til pastaen. Jeg bruger frisk estragon, men du kan også bruge en anden krydderurt – fx én du har i haven. Rucola tilføjer jeg, fordi det er i sæson, og vi har meget af det i haven til sommerhuset. Rucola smager skønt sammen med svampene, men hvis du foretrækker ikke at putte det i, kan du alternativt lave en lækker rucolasalat med bagte tomater.
Pasta med kantareller og rucola
Ingredienser
- 150 g kantareller
- 15 g olivenolie*
- 30 g smør
- salt og friskkværnet peber
- 300 g frisk pasta
- 100 g rucola
- ½ bundt frisk estragon
- 1 stk citron
- 50 g Parmesan
Køkkenudstyr
Noter
Fremgangsmåde
- Sæt en stor gryde over med vand og en håndfuld salt. Bring den til kogepunktet.
- Rens kantarellerne grundigt.
- Sæt en stor pande på blusset og lad den blive så varm at den ryger let.
- Tilsæt olie og smør og lad det blive gyldent brunt. Steg kantarellerne i et par minutter og smag til med salt og peber.
- Kog pastaen som du normalt ville, men ca. 2 minutter før de er færdige sigtes vandet fra, på nær 1 deciliter, som forbliver tilbage i gryden.
- Kom svampene i gryden sammen med pastaen og giv det et hurtigt opkog mens du svinger gryden.
- Kom rucolaen og friskplukket estragon i. Smag til med salt, peber, citronsaft og masser af parmesan.
Lav hjemmelavet pasta eller brug frisk pasta til pastaretten
Vi har en pastamaskine, som vi altid tager med i sommerhuset. Det er nemlig oftest, når vi er i sommerhus, at vi finder tiden til at lave vores egen hjemmelavet pasta efter denne opskrift. Det kan bare noget! Og nærmest hver gang bliver jeg overrasket over hvor nemt det er.
Hvis ikke du har en pastamaskine, kan du lave hjemmelavet pasta med hænderne. Fx orecchiette eller trofie kan man lave uden pastamaskine, men med lidt fingersnilde. Eller du kan købe frisk fettuccine.
Fettuccine pasta og kantareller
Fettuccine pasta er oplagt hvis man laver det selv. Hvis ikke, kan du også sagtens bruge en anden lang type pasta, fx spaghetti eller linguine.
Hvis du ønsker en mere cremet pastaret, kan du også tilføje en lille sjat fløde til retten – det er dog langt fra nødvendigt. Prøv hellere min opskrift på cremede pasta med svampesauce og spinat. Den er virkelig også god! Og det ville ikke smage dårligt med kantareller i også. Jeg vil også lige slå et slag for denne cremede pasta med broccoli og spinat, hvor saucen består af fløde og parmesan.
På toppen af en omgang pasta med kantareller skal der masser af parmesan. Selvsagt<3
Inspiration til flere opskrifter med kantareller: Flødestuvede kantareller på ristet brød.