Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme
Kyllinge souvlaki smager VILDT godt, og det er så nemt at lave. Er du til græsk mad og kylling, så vil du elske den her opskrift.
MEN Hvad er souvlaki? Det er det græske ord for små spyd, hvor man kan sætte alt fra kød til grøntsager på. Det er oftest kød, og i dag er det kylling vi smækker på spydene. Man laver en skøn marinade til kyllingen, sætter dem på spyd, steger spydene og så får man altså det lækreste græsk kylling på spyd. Lad os komme i gang!
Hjemmelavet kyllinge souvlaki med krydret marinade
For at lave kyllinge souvlaki skal kyllingen krydres godt. Det er nemlig alle krydderierne, der får spyddene til at blive til græsk kylling på spyd. Jeg laver derfor en lækker kylling souvlaki marinade, som indeholder både spidskommen og koriander, oregano og timian – og et godt drys chiliflager. Derudover indeholder marinaden også olivenolie, hvidløg og citron.
Kyllingen skæres i stykker og skal gerne have lov at marinere, så lad kyllingen stå i marinaden i mindst 45 minutter. Du kan også sætte kyllingen på køl og lade det marinere længere. Hvis du har lyst, kan du også tilføje friske krydderier til din kylling souvlaki marinade.
Opskrift på græsk souvlaki med kylling
Min opskrift på græsk souvlaki med kylling er virkelig nem. Når kyllingen er marineret, sættes stykkerne på spyd, og så skal de bare steges på panden eller grilles. Når spydene grilles, får de den der fantastiske røgede smag af grill, så denne opskrift er ekstra god om sommeren. Men man kan altså også sagtens bare smide sin kyllinge souvlaki på panden – gerne på en grillpande.
Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme
Ingredienser
Kyllinge souvlaki
- 2 stk kyllingebryst
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 1 tsk stødt spidskommen*
- ½ tsk tørret timian
- ½ tsk stødt koriander*
- ½ tsk tørret oregano*
- ¾ tsk chiliflager*
- ½ stk citron
- ½ fed hvidløg
Ovnkartofler
- 500 g kartofler
- 30 g olivenolie* (2 spsk)
- 1 kviste frisk timian
- 1 kviste rosmarin
Urtedressing
- 100 g creme fraiche 18 %
- 0,5 stk citron
- 5 g olivenolie* (1 tsk)
- ½ bundt purløg
- ½ bundt bredbladet persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kyllinge souvlaki
- Skær kyllingen ud i mindre tern og bland det sammen med olivenolie, alle de tørrede ingredienser, skallen fra en halv citron og et presset hvidløg.
- Lad det hele stå og marinere på køkkenbordet i ca. 45 minutter, tildækket.
- Kom kyllingestykkerne på spyd og steg dem på en rygende varm pande i lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side.
Ovnkartofler
- Skær kartoflerne i kvarte og vend dem med olivenolie, rosmarin samt timian. Krydr med salt og peber.
- Kom det hele i et ildfast fad og kom det i ovnen i ca. 30-40 minutter.
Urtedressing
- Bland creme fraiche sammen med skallen og saften fra en halv citron, olivenolie, hakket purløg og persille. Smag til med salt og peber.
Hvad kan man servere souvlaki til?
Græsk souvlaki med kylling kan serveres til rigtig mange forskellige tilbehør. En af mine yndlings er med ovnkartofler og en urtedressing, som også er den servering du kan se i opskriften.
Det er også vildt lækkert med en souvlaki kylling pita, hvor man bruger sin hjemmelavet kyllinge souvlaki som fyld i luftige pitabrød. Du kan også bruge det i en gyros, hvor man i stedet for at komme souvlaki kylling i pita, kommer det i et græsk fladbrød. Du kan se her hvordan en gyros ser ud – lækkert, ikke!
Skal det være simpelt, kan du også blot servere dine kyllinge souvlaki til en græsk salat – evt. med en tzatziki til.