Kantarel toast a la creme
Kantareller er i sæson nu og frem til efteråret. Det er en af de svampe, der kommer lidt tidligere på året end nogle af de øvrige svampe. Så hvis man begynder at drømme om hyggelige skovture med svampejagt, kan du komme ud allerede nu! Du kan også læse mere i min svampeguide, hvor jeg gennemgår de forskellige svampe, man kan finde.
Den anden dag kom Olivier hjem med en hel condibøtte fyldt med kantareller. Nogle af dem smørstegte vi panden som tilbehør til en god bøf og andre lavede vi denne lækre kantarel toast ud af.
Kantarel toast
Ingredienser
- 0,5 stk løg
- 0,5 fed hvidløg
- 5 kviste frisk timian
- 15 g olivenolie* (1 spsk)
- 15 g smør (1 spsk)
- 300 g kantareller
- 15 ml hvidvinseddike*
- 250 ml fløde
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 stk citron
- 4 skiver toastbrød
Fremgangsmåde
- Hak dit løg i så fine tern så muligt, pres hvidløget og hak timianen fint.
- Tag en stor pande og skru op på det højeste blus. Når panden ryger tilsættes olivenolie og smør på panden og når smørret bruser op tilsættes kantarellerne og steges af i ca. 1,5 min.
- Nu kommes løg, hvidløg og timian på og det steges med i yderligere 1 min.
- Kom eddike på panden og lad det fordampe.
- Tilsæt fløden og reducer i ca. 2-3 min, indtil det har en cremet konsistens.
- Smag til med salt, peber og saften fra citronen.
- Rist brødende og anret med de flødestuvede kantareller.
- Velbekomme.
Lækker toast med kantareller a la creme til forret
Kantarel toast er en genial forret, da det både smager vildt lækkert og ser fancy ud. Denne opskrift er derfor også angivet ud fra en forret-størrelse, så hvis du følger opskriften får du forret til 4 personer.
Svampetoast kan også sagtens bruges som tilbehør til en hovedret eller spises til frokost.
Den bedste opskrift på kantarel toast
Selvom ristet brød med flødestuvede kantareller lyder en smule fancy, så er opskriften heldigvis utrolig nem og simpel at følge. Samtidig tager det ikke ret lang tid, da svampene i alt skal stege i ca. 5 minutter. Når man laver svampestuvning med kantareller, skal svampene nemlig helst ikke have for meget.
Du kan også sagtens bruge andre svampe, fx almindelige champignoner, men kantarellen har virkelig en skøn smag! Og en skøn farve. Du kan også prøve at lave mine bruschetta med svampe, endnu en genial forret, hvor jeg bruger blandede svampe.
I forhold til brødet bruger jeg selv enten et hjemmebagt fuldkornsbrød eller dette toastbrød bagt med surdej, men du kan bruge lige det, du har lyst til. Fx surdejsbrødville også være rigtig lækkert.
Flødestuvede kantareller på brød
Kantareller er klart en af mine yndlingssvampe sammen med trompetsvampen. Den kendes også som den sorte kantarel, da de to svampe er i familie. Finder du trompetsvampe i skoven, kan du derfor også sagtens bruge disse. Det giver et ret moderne look, når man bruger de sorte svampe.
Når jeg laver brød med kantareller, så bliver kantarellerne som regel flødestuvede. Vil du gerne lave det uden fløde, så er det en god idé at toppe med brødet med et porcheret æg, da ægget så kommer til at fungere som en slags sauce.
For at få mere smag med på din svampemad, kan du også toppe med sprødt bacon eller serranoskinke.
Inspiration til flere opskrifter med kantareller: Har du flere kantareller i overskud, så vil jeg lige tippe dig om denne lækre pastaret med kantareller og rucola.