Hummus med soltørrede tomater
Hummus med soltørrede tomater er sket ikke så ringe ennda. Jeg elsker(!) den originale hummus, men jeg er også vild med, at lege lidt med ingredienserne og afprøve nye smagskombinationer. Selvom opskriften jeg deler med jer i dag hverken er nytænkt, anderledes end hvad ud måske allerede har set før, så måtte jeg også dele min version med jer, her på domænet.
Hummus med soltørrede tomater
Ingredienser
- 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
- 40 g soltørrede tomater*
- 4 tsk stødt spidskommen*
- 45 g olivenolie*
- ½ dl vand
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk flagesalt
- ½ stk citron
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne sammen.
- Smag til med salt og citronsaft.
- Opbevar i et skoldet glas, på køl. Det kan holde sig 1-2 uger.
Opskrift på rød hummus med soltørrede tomater
Ikke desto mindre, er farven da i øjenfaldende af denne hummus, ikkesandt? – jeg bliver ihvertfald selv lækkersulten, bare ved synet. Opskriften er meget simpel, da det egentlig er er almindelig hummus som jeg laver den, tilsat soltørrede tomater i olie. Alt skal blot blendes til en ensartet masse, medmindre du vil have en grov variant. Jeg spiste min på en surdejsbolle sammen med lidt gnavegrønt og et spejlæg til frokost. Men i en sandwich på madpakken eller til tapasbordet, vil den heller ikke være værst.
Nem tomathummus
Er du ikke så meget til hummus med soltørrede tomater, kan du undlade dem helt. Så har du i stedet den originale humus. Den er ihvertfald en sikker vinder, som du kan nyde på diverse salater. En klat humus er altid lækker ovenpå en quinoasalat med feta, spidskål og avocado. Er du slet ikke til humus, men helt vild med soltørrede tomater kan du give dig i kast med rød pesto, der fungere helt perfekt i en sandwich eller panini.