Fuldkornspitabrød
Jeg kan godt lide at bage mine egne fuldkornspitabrød, fremfor at købe de færdiglavede i supermarkedet. Det er mindst ligeså nemt at lave dem selv, fordi du blot skal røre ingredienserne sammen til en grov pitabrødsdej.
Har du nogensinde prøvet de grove pitabrød? De er sunde, har en dejlig, sprød overflade, og indeni er deres tekstur blød og saftig. De er ideelle til at fylde med en masse gode tilbehør. Her får du en god opskrift med en masse fuldkorn og fibre, og det er helt perfekt hvis du ønsker at få lidt mere sundt måltid.
Fuldkornspitabrød
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 25 g gær
- 1 spsk olivenolie*
- 1 tsk flagesalt
- 3 dl grahamsmel
- 4 dl hvedemel
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- OBS! Jeg brugte en røremaskine, men du kan også gøre det med egen håndkraft i en skål.
- Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt derefter olie og salt og det grove mel.
- Tilsæt hvedemelet (måske der skal lidt ekstra til) og rør godt til dejen er klistret.
- Lad dejen hæve i en skål tildækket på køkkenbordet, i en time.
- Fordel dejen i 6 lige store stykker og lav dem til boller.
- Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød (ca. 1 cm) på et bord drysset med lidt hvedemel og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i ca. 10-15 minutter.
- Bages i 15 minutter i en forvarmet ovn (varmluft) ved 200 grader.
Opskrift på hjemmebagte grove pitabrød med fuldkorn
Disse hjemmebagte grove pitabrød er stadig lækre, luftige og med plads til en masse dejligt fyld.
Det er en smagssag om du vil bage dine brød med fuldkorn eller ej. Men prøv alligevel, fordi det giver mere struktur, mæthed og smag. Selvfølgelig kan du kan også undlade fuldkornsmelet, og lave dem på ren hvedemel. Men hvis du kommer lidt fuldkornsmel i, mætter de altså mere.
Tip!
Får du nogle brød tilovers, så gem dem endelig. Du kan nemlig lave de lækreste pitachips, som er en lækker snack.
Inspiration til lækkert fyld i hjemmebagte fuldkornspitabrød
Når vi skal ha’ pitabrød til aftensmad bager jeg enten efter min opskrift på klassiske pitabrød eller disse grove pitabrød. Det er lidt forskelligt alt efter humør, og hvem der spiser med. Min kæresten er nemlig mest glad for dem med mindst fuldkorn.
Når jeg skal spise en ret hvor pitabrød indgår, foretrækker jeg at de er hjemmebagte.
Vi er begge ret vilde med retten herhjemme, og vi spiser det oftes med enten tun eller kødfyld i forskellige afskygninger. Men tit spiser vi med falafel, salat og en hjemmelavet hvidløgsdressing til, mums – det smagte virkelig godt!