Grillede auberginer med hummuscreme og tomatsauce
Auberginer er en skøn grøntsag, og denne servering med aubergine er virkelig nem. Aubergine kan tilberedes på så mange forskellige måder, og derfor har jeg allerede mange gode opskrifter liggende.
Men der er en opskrift som mangler, og det er denne på grillet aubergine. Til opskriften skal du bruge aubergine, hummus, tomatsovs og lidt frisk koriander. Opskriften passer perfekt ind i min samling med mellemøstlig mad, som er en af de køkkener, jeg sætter stor pris på. Det mellemøstlige køkken er nemlig fuld af dybe og krydrede smage.
Grillede auberginer
Ingredienser
Auberginer
- 3 stk auberginer
- 4 spsk olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk sød paprika*
Hummuscreme
- 4 spsk hummus
- 60 g creme fraiche 18 %
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 stk citron
Tomatsauce
- 200 g tomatsauce
Serveringsforslag
- ½ bundt friske koriander
- sød paprika*
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180° varmluft.
- Halver auberginerne, pensl overfladerne med lidt olie og steg dem hårdt af på en grill, panini eller grillpande med indersiden nedad i et par minutter.
- Kom dem over på i et fad eller på en bageplade, drys med salt, peber og paprika og bag dem med lidt ekstra olie (de suger nemt olie til sig) samt salt, peber og paparika i ca. 40-45 minutter til de er gemmembagte og møre. Du kan også komme dem på på grillen til de er gyldne.
Hummuscreme
- Bland 4 spsk færdiglavet hummus med creme fraiche og smag til med salt, peber og citronsaft.
Servering
- Anret tre styks bagte auberginer på hver tallerken eller et stort fad. Kom hummuscreme ved samt tomatsauce og top med friske koriander og et drys paprika.
Grill først auberginerne og kom dem derefter i ovnen
Jeg starter med at halvere auberginerne og grille dem på en grillpande. Det er vigtigt at aberginerne først steges hårdt af på en grillpande, hvorefter de kommer i ovnen og bliver bagt møre.
Når auberginerne er i ovnen, suger de meget olie til sig, så vær rimelig generøs med olien. Det er nemlig, det lækre ved auberginer – at de suger krydderierne og smagen i olie til sig.
Opskrift på grillede auberginer med tomatsauce og hummuscreme
Auberginer er i sæson året rundt, de steder hvor vi importerer den fra, så derfor er det en dejlig ret uafhængig af sæson. Især hvis man lige går og mangler inspiration til en vegetarisk ret. Prøv derfor også at tage et kig på min vegetar moussaka, klassisk Moussaka med kød eller bagte auberginer, hvis du har lige så stor kærlighed til aubergine, som jeg har! Baba ganoush kan jeg også virkelig anbefale at lave, som er den lækreste cremede auberginedip!
Lav auberginer på grillen
I skrivende stund skinner heldigvis solen lidt, selvom det er januar måned. Derfor har jeg blot grillet auberginerne på en grillpande, men endnu lækrere er det selvfølgelig, hvis man griller aubergineskiver på en udendørs grill. Så får de også en let røget smag, og det bliver ægte sommermad!
I stedet for at lave dem færdige i ovn, kan du vælge at stege dem helt møre på grillen (eller panden). I stedet for at skære dem i halve, kan du skære dem i skiver på langs, så det ikke tager helt lige så lang tid. Det er også lækkert at gratinere med ost.
Tilbehør til grillet aubergine
Grillet aubergine kan sagtens spise alene, men jeg supplerer nu gerne med noget brød til.
Da jeg spiste disse grillede auberginer, serverede jeg dem med tomatsauce og en hummuscreme lavet ud fra en hjemmelavet hummus, lidt creme fraiche og citron. Aubergine, hummus og tomat er en skøn kombi!