Butternut squash suppe med stegte trompetsvampe
Nem hverdagsmad kommer ikke i meget nemmere former end suppe. Og så er suppe en genial ret til dét her forestående efterårs- og vintervejr.
Jeg elsker suppe og især græskarsuppe. I dag får I en opskrift på en lækker butternut squash suppe, som er hurtigt lavet, varmer godt og smager skønt. Og så er farverne jo perfekt efterårsagtige!
Lækker butternut squash suppe og stegte trompetsvampe
Butternut squash er et dejligt græskar, som har en fin form og smager vidunderligt. Det kan forvandles til mange skønne retter, som fx hasselback butternut squash, som kan spises som hovedret, eller man kan lave bagt butternut squash som tilbehør.
Men i dag er det altså en cremet og fyldig butternut squash suppe, der står på menuen. Det er en suppe, der mætter i sig selv, men man kan også snildt spise lækkert brød til, eller nøjes med at servere suppen til forret.
Jeg topper suppen med stegte trompetsvampe – en rigtig efterårssvamp, som du kan være heldig at finde i de danske skove for tiden. Det er en af mine absolut yndlingssvampe, da smagen er kantarel-agtig og udseendet er dramatisk smukt. Perfekt til at toppe en lækker græskarsuppe med!
Har du ikke lige trompetsvampe på hænderne, kan du sagtens bruge almindelig champignon eller andre yndlingssvampe.
Nem opskrift på suppe med butternut squash
Suppe med butternut squash er nem og hurtig at lave. Start med at stege løg, hvidløg og græskar – og tilføj så hønsebouillon. Når græskarret har kogt i cirka en halv time, skal det gerne være mørt og klar til at blive blendet med fløde. Smag til – og voila!
Imens suppen koger, kan du stege svampene eller klargøre andet topping. Det kunne være hjemmelavede croutoner, ristede græskarkerner og et drizzle god olivenolie.
Butternut squash suppe
Ingredienser
Suppe
- 1 stk butternut squash
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 3 kviste frisk timian
- 15 g olivenolie*
- 1000 ml grøntsagsboullion*
- 150 ml fløde
- salt og friskkværnet peber
Trompetsvampe
- 100 g trompetsvampe
- 25 g smør
- salt og friskkværnet peber
Køkkenudstyr
Noter
- Du kan sagtens bruge andre svampe end trompetsvampe.
- Fløde kan udskiftes med kokosmælk.
Fremgangsmåde
Suppe
- Skær græskar i grove tern.
- Hak løget i tern og pres hvidløgene. Hak timian fint.
- Varm olien i en gryde og steg løg et par minutter til det begynder at tage farve.
- Tilsæt hvidløg og finthakket timian. Steg det med et minuts tid og tilsæt græskar samt hønsefond.
- Lad det hele simre i ca. 30 minutter. Når græskarret er kogt mørt blendes det med fløde, og suppen smages til med salt og peber. Imens det koger kan du forberede svampene.
Trompetsvampe
- Rens svampene grundigt.
- Varm en pande op og lad den blive så varm at den ryger let.
- Tilsæt smør og lad det blive gyldent brunt. Steg svampene i et par minutter og smag til med salt og peber.
- Hæld suppen i skåle og anret med svampe og lidt olivenolie.
Tip til suppen
Brug min opskrift på butternut squash suppe som en grundopskrift, der kan modificeres efter lyst. Du kan fx sagtens bruge hokkaido græskar i stedet for butternut, og du kan udskifte fløde med kokosmælk. Faktisk er det præcis dét jeg har gjort i denne hokkaidosuppe med kokosmælk, som til med er vegansk.
Du finder mange flere suppe opskrifter på min blog – alt fra en cremede rodfrugtsuppe til kølig sommer gazpacho.