
Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes er helt ny for mig. Det var nemlig en opskrift jeg fik af min kærestes mormor, da vi besøgte hende i Frankrig midt i juli. Hun havde bagt dem til os, da vi ankom og vi nød dem med et glas champagne. Hvilken velkomst. Jeg fik hurtigt hapset et par stykker i mig (læs: måske fem), og jeg spurgte straks om jeg måtte få fingrene i opskriften. Heldigvis var svaret ja!
Sprøde butterdejs grissini
Opskriften er ret simpel, fordi du kan købe en færdiglavet butterdej i de fleste supermarkeder. Du kan også lave en selv, hvis du har tiden og tålmodigheden til det. Er du ikke så meget til birkes, kan du blot undlade dem. Men prøv alligevel – det giver lidt knas og god smag.

Grissini med hjemmelavet oliventapenade
Butterdejs grissini er lavet med oliventapenade og blå birkes. Opskriften på oliventapenade får du er med her i indlægget. Denne kan du eventuelt lave ekstra af, når du er igang til tapasbordet. Servér dem alene som snacks eller dyp dem i en lækker fetadip eller pesto.
TIP: Mangler du flere opskrifter på lækre snacks, så prøv endelig min opskrift på saltmandler bagt i ovnen eller disse sprøde grønkålschips med parmesanost. Begge er helt fantastiske til nytår eller som en del af et tapasbord.
Opskriften på nemme butterdejs grissini får du her:

Grissini med oliventapenade
Ingredienser
- 2 ruller butterdej (færdiglavet eller købt)
- 1 stk æggeblomme
- 1 spsk fløde
Oliventapenade
- 200 g sorte oliven (stenfrie)
- 2 fed hvidløg
- 15 g kapers
- 1-2 spsk olivenolie*
- 1/2 stk citron (saften)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Oliventapenade
- Oliven, kapers, hvidløg mordes eller blendes groft. Tilsæt citronsaft og olivenolie, til massen er ensartet, men fast (må ikke være for flydende).
- Rul den ene butterdejen ud. Pisk kort æggeblomme med fløde og pensl på butterdejen. Smør olivenmassen ud, ligefordelt ca. 0,5 cm tykkelse. Kom den anden butterdej ovenpå. Pensl igen med æggeblomme. Drys med en lille håndfuld blå birkes.
- Skær hele vejen, i 2cm bredde. Tag fat i hver ende og vrid dem, så de bliver snoet. Bag dem i ca. 10 minutter ved 180 grader, til de er lettere gyldne.
- Lad dem afkøle.
- Opbevar dem blot i et glas. Låg er ligegyldigt.


