Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes
Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes er helt ny for mig. Det var nemlig en opskrift jeg fik af min kærestes mormor, da vi besøgte hende i Frankrig midt i juli. Hun havde bagt dem til os, da vi ankom og vi nød dem med et glas champagne. Hvilken velkomst. Jeg fik hurtigt hapset et par stykker i mig (læs: måske fem), og jeg spurgte straks om jeg måtte få fingrene i opskriften. Heldigvis var svaret ja!

SPRØDE GRISSINI SOM SNACK

Opskriften er ret simpel, fordi du kan købe en færdiglavet butterdej i de fleste supermarkeder. Du kan også lave en selv, hvis du har tiden og tålmodigheden til det. Er du ikke så meget til birkes, kan du blot undlade dem. Men prøv alligevel – det giver lidt knas og god smag.

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

NEM OLIVENTAPENADE OPSKRIFT

Butterdejs grissini er lavet med oliventapenade og blå birkes. Opskriften på oliventapenade får du er med her i indlægget. Denne kan du eventuelt lave ekstra af, når du er igang til tapasbordet. Servér dem alene som snacks eller dyp dem i en lækker spread eller pesto. Mangler du flere opskrifter på lækre snacks, så prøv saltmandler bagt i ovnen.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GRISSINI HER:

5 fra 2 stemmer
BUTTERDEJS GRISSINI MED OLIVENTAPENADE
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Snack
Ingredienser
  • 2 ruller butterdej, færdiglavet eller købt
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 spsk fløde
Oliventapenade
  • 200 g sorte oliven, stenfrie
  • 2 fed hvidløg
  • 15 g kapers
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1/2 stk citron, saften
Sådan gør du
Oliventapenade
  1. Oliven, kapers, hvidløg mordes eller blendes groft. Tilsæt citronsaft og olivenolie, til massen er ensartet, men fast (må ikke være for flydende).

  2. Rul den ene butterdejen ud. Pisk kort æggeblomme med fløde og pensl på butterdejen. Smør olivenmassen ud, ligefordelt ca. 0,5 cm tykkelse. Kom den anden butterdej ovenpå. Pensl igen med æggeblomme. Drys med en lille håndfuld blå birkes.

  3. Skær hele vejen, i 2cm bredde. Tag fat i hver ende og vrid dem, så de bliver snoet. Bag dem i ca. 10 minutter ved 180 grader, til de er lettere gyldne.

  4. Lad dem afkøle. 

  5. Opbevar dem blot i et glas. Låg er ligegyldigt. 

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes
Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes er helt ny for mig. Det var nemlig en opskrift jeg fik af min kærestes mormor, da vi besøgte hende i Frankrig midt i juli. Hun havde bagt dem til os, da vi ankom og vi nød dem med et glas champagne. Hvilken velkomst. Jeg fik hurtigt hapset et par stykker i mig (læs: måske fem), og jeg spurgte straks om jeg måtte få fingrene i opskriften. Heldigvis var svaret ja!

SPRØDE GRISSINI SOM SNACK

Opskriften er ret simpel, fordi du kan købe en færdiglavet butterdej i de fleste supermarkeder. Du kan også lave en selv, hvis du har tiden og tålmodigheden til det. Er du ikke så meget til birkes, kan du blot undlade dem. Men prøv alligevel – det giver lidt knas og god smag.

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

NEM OLIVENTAPENADE OPSKRIFT

Butterdejs grissini er lavet med oliventapenade og blå birkes. Opskriften på oliventapenade får du er med her i indlægget. Denne kan du eventuelt lave ekstra af, når du er igang til tapasbordet. Servér dem alene som snacks eller dyp dem i en lækker spread eller pesto. Mangler du flere opskrifter på lækre snacks, så prøv saltmandler bagt i ovnen.

FÅ OPSKRIFTEN PÅ GRISSINI HER:

5 fra 2 stemmer
BUTTERDEJS GRISSINI MED OLIVENTAPENADE
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
25 min
 
Ret: Snack
Ingredienser
  • 2 ruller butterdej, færdiglavet eller købt
  • 1 stk æggeblomme
  • 1 spsk fløde
Oliventapenade
  • 200 g sorte oliven, stenfrie
  • 2 fed hvidløg
  • 15 g kapers
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1/2 stk citron, saften
Sådan gør du
Oliventapenade
  1. Oliven, kapers, hvidløg mordes eller blendes groft. Tilsæt citronsaft og olivenolie, til massen er ensartet, men fast (må ikke være for flydende).

  2. Rul den ene butterdejen ud. Pisk kort æggeblomme med fløde og pensl på butterdejen. Smør olivenmassen ud, ligefordelt ca. 0,5 cm tykkelse. Kom den anden butterdej ovenpå. Pensl igen med æggeblomme. Drys med en lille håndfuld blå birkes.

  3. Skær hele vejen, i 2cm bredde. Tag fat i hver ende og vrid dem, så de bliver snoet. Bag dem i ca. 10 minutter ved 180 grader, til de er lettere gyldne.

  4. Lad dem afkøle. 

  5. Opbevar dem blot i et glas. Låg er ligegyldigt. 

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Butterdejs grissini med oliventapenade og blå birkes

Del med en du holder af:

Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Giv besked om
TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu