Mexicansk burger med guacamole og salsa
Mexicansk burger er en fantastisk måde at bringe masser af krydderier ind i hverdagen. Traditionelt laves sådan en mexi-burger med hakket oksekød, men de kan også laves med andre former for kød eller kylling. Mexicanske burgers er en let og hurtig ret at lave og det er en fremragende måde at bringe smag til dit måltid.
Sådan en mexiburger er overdrevet lækker, hvis jeg selv skal sige det, så derfor skal I selvfølgelig ikke snydes for opskriften på fyldet. Bollerne der er brugt til er luftige brioche burgerboller, men du kan med fordel erstatte din bolle med en fuldkornsburgerbolle eller gå efter en købeversion.
Mexicansk burger med guacamole
Ingredienser
Salsa
- ¼ bundt friske koriander
- 3 stk tomater
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk rødløg
- 15 g olivenolie*
- salt og friskkværnet peber
Guacamole
- 2 stk avocadoer
- 60 g creme fraiche 18 %
- 1 fed hvidløg
- 1 stk rødløg
- 40 g rucola
- salt og friskkværnet peber
- 1 stk citron
Burger
- 500 g hakket oksekød
- 250 g grillost
- 4 stk brioche burgerboller
Tilbehør
- 50 g rucola
- 40 g mayonnaise
Køkkenudstyr
Fremgangsmåde
- Start med at lave din salsa og guacamole.
Salsa
- Hak koriander, tomater, peberfrugt og løg fint og bland med olie og smag til med salt og peber.
Guacamole
- Alt blendes til en grov creme. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Bøffer
- Form tre-fire bøffer og steg dem på panden i lidt olie.
- Skær din grillost i skiver og steg dem på panden til de er gyldne – gerne på en grillpande hvis du har.
- Tag dine burgerboller. Smør bunden med guacamole og toppen med mayonaise.
- Læg rucola på bollen, dernæst guacamole, bøffen, grillost og til sidst salsaen. Læg toppen af burgerbollen på.
Opskrift på lækker hjemmelavet mexicansk burger med guacamole og salsa
Jeg vil kalde sådan en mexicansk burger for en rigtig ‘mande’-burgere! Jeg har ladet mig inspirere af det mexicanske køkken med og derfor finder du både hjemmelavet salsa og guacamole i burgeren. Dog er guacamolen med et lille twist, da jeg har tilføjet rucola – det er ikke et must, men giver en god balance i smagen.
Tilbehør til mexicansk burger
Når nu du i forvejen har bikset hjemmelavet salsa og guacamole sammen, så kan du jo lige så godt servere sådan en mexicansk burger med nachos. Da der er rigelig med ost i burgeren, kan du sagtens udelade gratineringen og bare servere nachos chips direkte fra posen. Det smager jo vildt godt sammen med de lækre dyppelser.
Til denne opskrift på mexicansk burger kan du også servere grillede majskolber, pommes, eller en frisk grøn salat til, for at få lidt flere grøntsager med i måltidet uden at gå på kompromis med det mexicanske tema.
Mexicansk vegetar burger eller kyllingeburger
Til denne opskrift lavede vi en helt klassisk bøf på oksekød, men man kan også sagtens lave en mexicansk kyllingeburger eller en vegetarisk version.
Vil du lave burgeren med kylling, så brug da kyllingebryst og krydr det godt med paprika og cayennepeber eller en fajita spicemix fra supermarkedet.
Er du ude efter en vegetarisk mexi burger, kan det også sagtens lade sig gøre. Det nemmeste er sådan set bare at udelade bøffen og tilføje lidt mere grillost, så du får en halloumi burger – det smager super godt. Ellers kan man lave sin egen fars på fx sorte bønner og quinoa, der også klinger mexicansk.
Burger er netop et genialt måltid, fordi det kan varieres til uendelighed, så jeg bliver i hvert fald aldrig træt af det! Og i selvsamme sætning vil jeg lige tippe dig om min opskrift på pulled chicken burger og en lækker gedeostburger.