Bagt grød med ribs

Bagt grød med ribs

Bagt grød med ribsJeg elsker virkelig grød, i alle afskygninger og jeg spiser ofte grød til morgenmad. Nogle dage laver jeg en kold grød, som jeg laver klar aftenen før og sætter på køl. Andre gange bliver det til en varm grød på selve morgenen.

BAGT GRØD MED RIBS

I dag har jeg kastet mig ud i bagt grød og sidder lige nu og nyder sådan et stykke til kaffen. Det lækre ved bagt grød er, at du kan bruge lige de bær eller frugter du bedst kan lide. Jeg har i denne opskrift brugt de syrlige ribs, da de er i sæson. Jeg var desuden så heldig at få fat i dem fra mine forældres have. Det er så herligt med sæsonens bær. Når det er efterår, laver jeg fx en bagt grød med æble.

GRØD MED RIBS

Den bagte grød blev super lækker. Grov i konsistensen (hvilket jeg er mest til) og stadig dejlig svampet, samtidig sød og har en perfekt syrlighed fra de friske ribs. En perfekt kombination, som både kan nydes til morgenmad, et sundt mellemmåltid eller som dessert – måske med en lille klat vaniljeis til eller creme fraiche/skyr?

Jeg lavede en dobbelt portion af grøden/kagen, så jeg har til de næste par dage, og kan skære et stykke hvis trangen til noget sødt melder sig.

Bagt grød med ribs

FÅ OPSKRIFT PÅ RIBSGRØD HER:

0 fra 0 stemmer
Bagt grød med ribs
BAGT GRØD MED RIBS
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 6 Personer
Ingredienser
 • 1 stk rugbrødform
 • 6 dl grovvalsede havregryn
 • 1 stk æg
 • 1 stk æggehvide
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 knivspids salt
 • 3 dl væske, fx plantedrik eller mælk
 • 3 dl ribs, uden stilk
 • 4 spsk sødende (f.eks. honning, agavesirup, stevia eller lign.)
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 dl mandler, grofthakket
Sådan gør du
 1. Bland havregryn med bagepulver, salt, kardemomme og vaniljepulver. I en anden skål piskes æg og æggehvide sammen med mælk. 

 2. Tilsæt sødme og ribs. Rør herefter havregrynsblandingen i.

 3. Lad blandingen stå i 5-10 minutter og hæld derefter massen i en form beklædt med bagepapir. Jeg smurte mit bagepapir med kokosolie. 

 4. Drys med ønsket topping - jeg brugte hakket mandler.

 5. Bages i ca. 20-25 minutter ved 180 graders varmluft i en forvarmet ovn. Hold øje og prik evt. i dejen med en gaffel.

 6. Nyd den bagte grød som den er, eller stil på køl. 

 7. Velbekomme.

Bagt grød med ribs

Bagt grød med ribs

Del med en du holder af:

4
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
camillaholmegaard
Gæst

Mums

marialottes
Gæst

Taak søde! Det var virkelig også lækkert

FitFoodbyFine
Gæst

Yummiiii!

marialottes
Gæst

Taaak

Bagt grød med ribsJeg elsker virkelig grød, i alle afskygninger og jeg spiser ofte grød til morgenmad. Nogle dage laver jeg en kold grød, som jeg laver klar aftenen før og sætter på køl. Andre gange bliver det til en varm grød på selve morgenen.

BAGT GRØD MED RIBS

I dag har jeg kastet mig ud i bagt grød og sidder lige nu og nyder sådan et stykke til kaffen. Det lækre ved bagt grød er, at du kan bruge lige de bær eller frugter du bedst kan lide. Jeg har i denne opskrift brugt de syrlige ribs, da de er i sæson. Jeg var desuden så heldig at få fat i dem fra mine forældres have. Det er så herligt med sæsonens bær. Når det er efterår, laver jeg fx en bagt grød med æble.

GRØD MED RIBS

Den bagte grød blev super lækker. Grov i konsistensen (hvilket jeg er mest til) og stadig dejlig svampet, samtidig sød og har en perfekt syrlighed fra de friske ribs. En perfekt kombination, som både kan nydes til morgenmad, et sundt mellemmåltid eller som dessert – måske med en lille klat vaniljeis til eller creme fraiche/skyr?

Jeg lavede en dobbelt portion af grøden/kagen, så jeg har til de næste par dage, og kan skære et stykke hvis trangen til noget sødt melder sig.

Bagt grød med ribs

FÅ OPSKRIFT PÅ RIBSGRØD HER:

0 fra 0 stemmer
Bagt grød med ribs
BAGT GRØD MED RIBS
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 6 Personer
Ingredienser
 • 1 stk rugbrødform
 • 6 dl grovvalsede havregryn
 • 1 stk æg
 • 1 stk æggehvide
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 knivspids salt
 • 3 dl væske, fx plantedrik eller mælk
 • 3 dl ribs, uden stilk
 • 4 spsk sødende (f.eks. honning, agavesirup, stevia eller lign.)
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 dl mandler, grofthakket
Sådan gør du
 1. Bland havregryn med bagepulver, salt, kardemomme og vaniljepulver. I en anden skål piskes æg og æggehvide sammen med mælk. 

 2. Tilsæt sødme og ribs. Rør herefter havregrynsblandingen i.

 3. Lad blandingen stå i 5-10 minutter og hæld derefter massen i en form beklædt med bagepapir. Jeg smurte mit bagepapir med kokosolie. 

 4. Drys med ønsket topping - jeg brugte hakket mandler.

 5. Bages i ca. 20-25 minutter ved 180 graders varmluft i en forvarmet ovn. Hold øje og prik evt. i dejen med en gaffel.

 6. Nyd den bagte grød som den er, eller stil på køl. 

 7. Velbekomme.

Bagt grød med ribs

Bagt grød med ribs

Del med en du holder af:

4
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
camillaholmegaard
Gæst

Mums

marialottes
Gæst

Taak søde! Det var virkelig også lækkert

FitFoodbyFine
Gæst

Yummiiii!

marialottes
Gæst

Taaak

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu