Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner - fokus på mindre madspild

Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe

Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampeHvid pizza med kartoffel – eller pizza bianca om man vil –  går man altså aldrig galt i byen med, og da særligt ikke på en fredag, vel? Jeg kørte en tur på landet i går, for at trække lidt frisk luft. Jeg smuttede i skoven for at se hvilke svampe naturen kunne byde mig, til den hvide pizza med kartoffel, som jeg har haft på nethinden de sidste par døgn. Denne smagkombination af en pizza, er nemlig i min top tre.

Bum, det lykkedes mig at finde lækre sorte trompetsvampe(!) og jeg var ret meget oppe at køre. Jeg prøvede at lede efter kantareller, men uden held – dog er jeg heller ikke ked af mine lækre trompetsvampe. Mit pizzafyld blev fuldendt og jeg fik lavet de lækreste pizzaer. Du behøver ikke bruge trompetsvampe eller kantareller, men de har en virkelig god smag som giver prikken over i’et (bogstavligt talt) i pizzaen 😉

Hvid kartoffelpizza, hvid fordi den er uden tomat, men toppet med mascarpone og kartoffel. Pizzadejen er den gode klassiske, hvide bund lavet med hvede- og durummel. En hurtig og nem dej at slå sammen, hvor hævetiden er den længste. Men det er tiden værd! God arbejdslyst.

Prøv også: Pizza med grillede artiskokker, Serrano og frisk mozzarella

{ Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe, 4 pers. }

Pizzabunde, 2 store pizzaer
25 g gær
3 dl lunkent vand
250g hvedemel
200 g durummel
1 spsk. olivenolie
1 tsk salt

Fyld
150 g mascarpone,
5 kartofler, skåret
2 rødløg
150 g svampe, fx kantareller
frisk estragon
olivenolie
flagesalt


Opløs gær i vandet. Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens fyldet.

Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Løget pilles og skæres i ringe. Fjern evt. jordrester fra svampe og steg dem af på en pande i et par minutter i lidt olie. Stil til side.

Drys mel på bordet og rul dejen til 2 pizzaer, gerne så tynde som muligt.
Bageplader beklædes med bagepapir og pizzabundende lægges herpå. Smør bundene med mascarpone. Fordel kartoffel, rødløg og stegte svampe på.

Bag pizzaerne nederst i ovnen med over-undervarme ved 250 grader, evt. på et bagestål, hvis du har. Bages i 15 minutter til bunden er sprød. Ca. 10 minutter med bagestål.

Top med lidt olivenolie, flagesalt og frisk estragon. Velbekomme.

Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe

Trompetsvampe

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med bagte gulerødder, peberfrugt og kidneybønner - fokus på mindre madspild