Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Hvid pizza med kartoffel, løg og trompetsvampe

Forb. tid1 t 15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid1 t 30 min
Ret: Hovedret, Vegetarisk
Antal: 2 pizzaer

Ingredienser

Bund

  • 25 g gær
  • 3 dl vand ,lunkent
  • 250 g hvedemel
  • 200 g durummel
  • 1 spsk olivenolie*

Fyld

  • 150 g mascarpone
  • 5 stk kartofler ,skiveskåret
  • 2 stk rødløg
  • 150 g svampe ,fx kantareller
  • 1 bundt frisk estragon

Sådan gør du

Bund

  • Opløs gær i vandet. Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens fyldet.

Fyld

  • Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Løget pilles og skæres i ringe. Fjern evt. jordrester fra svampe og steg dem af på en pande i et par minutter i lidt olie. Stil til side.
  • Drys mel på bordet og rul dejen til 2 pizzaer, gerne så tynde som muligt.
  • Bageplader beklædes med bagepapir og pizzabundende lægges herpå. Smør bundene med mascarpone. Fordel kartoffel, rødløg og stegte svampe på.
  • Bag pizzaerne nederst i ovnen med over-undervarme ved 250 grader, evt. på et bagestål, hvis du har. Bages i 15 minutter til bunden er sprød. Ca. 10 minutter med bagestål.
  • Top med lidt olivenolie, flagesalt og frisk estragon. Velbekomme.

Noter

TIP: Smager også dejligt kold, og er perfekt til madpakken.