TIP: Smager også dejligt kold, og er perfekt til madpakken.
Fremgangsmåde
Bund
Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og durummel – rør godt, og tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt mens du ælter godt til alt mel er absorberet og dejen er glat. Lad dejen hæve tildækket en time, ved stuetemperatur. Klargør imens fyldet.
Fyld
Skrub kartoflerne rene og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skær løg i tynde ringe.
Fjern evt. jordrester fra svampe og steg dem af på en pande i et par minutter i lidt olie. Stil til side.
Afbagning
Det er forskelligt hvordan jeg bager mine pizzaer - nogle gange i min pizzaovn, andre gange i almindelig ovn med bagestål. Så se fyldet som inspiration og brug den afbagningsmetode som du foretrækker.
Drys mel på bordet og rul dejen til 2 pizzaer, gerne så tynde som muligt.
Beklæd to bageplader med bagepapir og læg pizzabundende på. Smør bundene med mascarpone. Fordel kartoffel, rødløg og stegte svampe på. Pluk rosmarinkvisten og drys på.
Bag pizzaerne nederst i ovnen med over-undervarme ved 250 grader, gerne på et bagestål, hvis du har. Bag pizzaerne i 10-15 minutter til bunden er sprød, Ca. 10 minutter med bagestål. Men hold øje med pizzaerne, da ovne arter sig forskelligt.