Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace

Amerikanske pandekager med brombær

Amerikanske pandekager med brombærAmerikanske pandekager, var hvad jeg blandt andet fik ud af de mange lækre brombær jeg plukkede da jeg var i sommerhus sidste uge. Jeg elsker at plukke de mange bær der bugner lige nu i haver, ved vejkanten og buskadser. Jeg er kæmpe fortaler for at spise i sæson, hvorfor jeg altid plukker hvad jeg finder.

Udover brombær har jeg været på jagt efter ribs, jordbær, blommer og blåbær denne sommer. Det er lidt overvældende, at det hele springer ud på samme tid. Brombær plejede jeg altid først at plukke i slut august måned, hvor de normalt titter frem.

Her har jeg lavet amerikanske pandekager med brombær i. De er super simple at lave, og du kan altid erstatte brombær med et andet bær.

Vil du spise brombær i en lækker kage, så skal du prøve denne sukkerfrie og proteinrige: hvid brownie med brombær.

{ Amerikanske pandekager med brombær, 12-16 stk }

200 g (fuldkorns)hvedemel
2 æg
250 ml mælk
2 dl brombær
1 spsk honning
1 tsk vaniljepulver
et lille nip salt

råsyltede brombær
2 dl brombær
1 tsk vaniljepulver
1 tsk honning


Start med at lave de råsyltede brombær, så de kan trække. Brombær moses med honning og vaniljepulver og sættes derefter på køl.

Bland de tørre ingredienser i en skål; hvedemel, vaniljepulver, bagepulver og salt. Tilsæt mælk, honning og æg – pisk til en ensartet masse. Vend forsigtigt brombær i, så de bevarer deres form.

Steg pandekagerne i smør eller kokosolie. Der går ca. 2 spsk. dej til én pandekage. Servér dem med råsyltede brombær og evt. lidt vaniljeis. Velbekomme.

TIP: De er også gode dagen efter, hvor du hurtigt kan lune dem i ovnen. Amerikanske pandekager med brombær Amerikanske pandekager med brombær

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gedeost salat med friske figner, valnødder og balsamico glace