Madplan: varme retter

Sund grøntsagslasagne med hytteost

skaermbillede-2018-01-23-kl-15-16-20

Jeg vil lige starte med at slå én ting fast – dén her grøntsagslasagne sidder altså lige i skabet! Både med konsistensen og smagen.  Faktisk vil jeg gå så langt og sige, at det er én af de bedste lasagne, jeg nogensinde har smagt. Den er fri for kød og bechamelsauce, men i stedet spækket med utallige grøntsager og hytteost. Den er derfor både forholdsvis fedtfattig og rig på fuldkorn og fibre.

Er du normalt til den klassiske med oksekød, ligesom jeg – så tvivl ikke med at lave denne alligevel. Det kan jo være, at du kan skifte mening – eller i så fald, måske skifte den klassiske ud med denne, en gang imellem. Jeg har lavet den lækre lasagne, med min veninde Michala, og da vi satte tænderne i den første bid blev vi hurtigt enige om, at det ikke er sidste gang vi skal lave den!

Portionen er stor, så du har rigeligt til madpakken eller mad til to dage.

Er du på udkig efter andre nemme hverdagsretter, med linser? Så prøv denne evt. fuldkornspirogger med linsefyldindisk inspireret dahl eller pandestegte linsedeller med et twist af citronskal

{ Sund grøntsagslasagne med hytteost, 3-4 pers. }

2 dl linser, røde
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 squash
6 gulerødder
½ tsk. chiliflager
1 spsk. basilikum
2 dåser hakkede tomater
5 store håndfulde spinat
200 g champignon
1 grøntsagsboullionterning
salt og peber
saften fra ½ citron
450 g hytteost
2 friske mozzarellakugler
olie til stegning

fuldkornslasagneplader (evt. glutenfrie lasagneplader, hvis du ikke tåler)
evt. frisk basilikum til topping


Kog linserne efter pakkens anvisning.

Pil løg og snit det fint. Pres hvidløget. Riv squash og gulerødder groft – du kan evt. bruge en foodprocessor til det. Rengør champignon og snit dem fint.

I en gryde svitses løg og hvidløg i lidt olie sammen med chili og basilikum, til de har fået en gylden farve. Tilsæt derefter gulerod, squash og champignon og steg videre i et par minutter.

Tilsæt hakkede tomater og grøntsagsboullionterningen. Tilsæt de kogte linser og spinatblade. Rør godt, til bladende er “faldet sammen”. Smag til med citron, salt og peber.

Start med et grøntsagsfyld i et ildfast fad. Kom så lidt hytteost på, og så lasagne- plader. Gentag med at komme i lag og afslut på toppen med selv-skåret skiver af mozzarella.

Bages i ca. 30 min i 180 grader varmluft, i en forvarmet ovn. Velbekomme.

skaermbillede-2018-01-23-kl-15-45-25 skaermbillede-2018-01-23-kl-15-45-38 skaermbillede-2018-01-23-kl-15-46-15skaermbillede-2018-01-23-kl-17-20-13

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: varme retter